Antetokounmpo overhaler legende og skriver sig i historiebøgerne: Dominerer klubhistorie

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Antetokounmpo overhaler legende og skriver sig i historiebøgerne: Dominerer klubhistorie

Giannis Antetokounmpo nåede at optræde for Filathlitikos BC i hjemlandet i Grækenland, inden han i 2013 drog til USA.
Giannis Antetokounmpo nåede at optræde for Filathlitikos BC i hjemlandet i Grækenland, inden han i 2013 drog til USA.Stacy Revere/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Natten til mandag skrev Giannis Antetokounmpo sig ind på samme side af NBA's store historiebog, hvorpå også LeBron James, Kevin Garnett og Michael Jordan figurerer. Med nok en dominerende præstation overhalede han nemlig en af sportens helt store legender.

Den 29-årige græske superstjerne Giannis Antetokounmpo har spillet i Milwaukee Bucks i mere end et årti. Siden den hyperatletiske basketstjerne i sommeren 2013 blev valgt af netop Bucks som spiller nummer 15 i NBA’s draft, har den 2 meter og 11 centimeter høje spiller tørnet ud for Wisconsin-klubben. 

Og natten til mandag blev Antetokounmpo endnu mere historisk, end han i forvejen var, da Bucks hjemme i Fiserv Forum mødte og besejrede Houston Rockets. Med sine imponerende 17 rebounds overhalede Antetokounmpo nemlig legendariske Kareem Abdul-Jabbar på listen over spillere med flest rebounds i Milwaukee Bucks’ historie. 

Rekorden lød på 7.162 rebounds og den fysisk imposante græker er nu på imponerende 7.165 rebounds i løbet af sin Bucks-karriere. Dermed bliver Antetokounmpo også historisk, for han er nu den førende spiller i de tre primære individuelle statistikkategorier i Bucks’ historie, der strækker sig tilbage til 1968.

Således har ingen Milwaukee-spillere scoret flere point, registreret flere assists, eller hentet flere rebounds end Giannis Antetokounmpo har, og der er kun tre andre spillere, der ligesom Giannis Antetokounmpo har en klubrekord i disse tre kategorier. 

Og det er et ganske hæderligt selskab Antetokounmpo i den sammenhæng havner i, for LeBron James, Kevin Garnett og Michael Jordan er de tre andre spillere på listen, da disse har klubrekorderne for flest point, rebounds og assists i henholdsvis Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves og Chicago Bulls. 

"Jeg tror ikke mange havde forventet, at en tynd knægt fra Grækenland, der blev draftet og skulle spille i G-League (NBA's udviklingsliga, red.) skulle havne i en position, hvor han kunne slå Kareem Abdul-Jabbars rekord. Men jeg er sikker på, at der på et eller andet tidspunkt kommer en og slår alle de rekorder, som Kareem, Oscar Robertson, Marques Johnson, jeg selv, Khris (Middleton, red.) har sat," kommer det ydmygt fra grækeren til ligaens hjemmeside ovenpå rekorden.

Grækeren kan tilføje præstationen til en lang række af storslåede bedrifter, der ligeledes tæller en NBA-titel, to titler som MVP i NBA, syv All-Star optrædener, en kåring som ligaens bedste forsvarsspiller, såvel som pointrekorden i Milwaukee Bucks, som Antetokounmpo forleden satte med svimlende 64 point. 

I sejren over Rockets bød Antetokounmpo da også ind med fine 26 point, men det var i stedet grækerens amerikanske holdkammerat, Bucks’ anden helt store stjerne Damian Lillard, der løb med overskrifterne på den konto, da Lillard hældte hele 39 point i kurven i 128-119-sejren. 

Med sejren holder Antetokounmpo, Lillard og resten af Bucks snor i Boston Celtics i toppen af Eastern Conference. Således har Bucks nu vundet 19 af sine 26 kampe i denne sæson og indtager andenpladsen i Eastern Conference, mens Celtics har vundet 20 af 25 mulige og altså ligger som nummer et. 

Natten til onsdag indtager Antetokounmpo igen halgulvet i Fiser Forum hjemme i Milwaukee, når San Antonio Spurs med det franske kæmpetalent Victor Wembanyama kommer på besøg.