McCaffrey og Shanahan forsøger at ære fædrenes arv med Super Bowl-triumf

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
McCaffrey og Shanahan forsøger at ære fædrenes arv med Super Bowl-triumf
Mike Shanahan og Ed McCaffrey
Mike Shanahan og Ed McCaffreyAFP / CTK
Med Kyle Shanahans far i trænerstaben og Christian McCaffreys far på holdet vandt San Francisco 49ers deres sidste mesterskab i 1995. Nu er det deres sønner, der forsøger at gentage bedriften.

Siden Super Bowl XXIX i 1995 har det californiske hold været i den afgørende kamp to gange mere (2013 og 2020), men tabte ved begge lejligheder.

Seneste gang stod Kyle Shanahan allerede i spidsen for holdet, og bødlerne var Kansas City Chiefs, den selvsamme modstander de skal møde den 11. februar på Allegiant Stadium i Las Vegas.

I de senere år har San Francisco 49ers-træneren gjort dem til et af de bedste i NFL. Og styrken er blevet større, efter at de har sikret sig running back Christian McCaffrey, som var sidste sæsons helt store trade for 49ers.

Nu, hvor de er favoritter mod de forsvarende mestre, vil både træner og running back samle stafetten op, som deres fædre gav videre til dem, da de løftede Vince Lombardi-trofæet i 1995.

På det tidspunkt var Mike Shanahan (71) offensiv koordinator for holdet fra Santa Clara. En stilling, han havde i tre sæsoner, hvor han havde en rekord på 37 sejre og 11 nederlag. I den periode vandt Steve Young, holdets quarterback, sine to MVP-priser, og holdet var blandt de ypperste i NFL.

Ed MacCaffrey (55), far til den nuværende running back, var på Shanahans hold i 1995. I Super Bowl XXIX spillede receiveren en mindre rolle med en touchdown-reception på fem yards.

Fortiden spøger

Det bliver svært for Kyle og Christian at matche deres forældre samlede total, da de har vundet mesterskabet hele tre gange (1995, 1998 og 1999). De to sidste var dog i Denver Broncos' farver, med Shanahan som head coach.

Ed og Christian McCaffrey på et familiefoto i 2000.
Ed og Christian McCaffrey på et familiefoto i 2000.CTK

Super Bowl LVIII er en fremragende mulighed for sønnerne til at begynde at opbygge deres egen succeshistorie.

Til hans fordel taler det faktum, at McCaffrey objektivt set er en bedre spillere end sin far nogensinde var. Det viser de 38 touchdowns (31 i den regulære sæson og syv i slutspillet), som den Colorado-fødte spiller har scoret i sine 32 kampe (27 og fem) hos San Francisco.

49ers-spilleren med nr. 23 på ryggen har slået flere scoringsrekorder hos holdet.

Kort efter ankomsten i 2022 lavede han en "trifecta" mod Los Angeles Rams. En "trifecta" er et grebet, et løbet og et kastet touchdown i samme kamp. I denne sæson slettede han alle Jerry Rices scoringsrekorder, hvoraf den sidste var flest touchdowns i en sæson med det californiske franchise.

McCafffrey scorede 24 touchdowns, mod de 23 som Jerry Rice lavede i 1987.