28-årig belgier spurter sig til etapesejr i Baskerlandet: Skjelmose i asfalten

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
28-årig belgier spurter sig til etapesejr i Baskerlandet: Skjelmose i asfalten
28-årig belgier spurter sig til etapesejr i Baskerlandet
28-årig belgier spurter sig til etapesejr i BaskerlandetProfimedia
28-årige Quinten Hermans var hurtigste mand på målstregen i en kaotisk spurt, da et samlet felt kom til mål i 3. etape af Baskerlandet Rundt.

Der var ikke nogen hold, der kunne få sprinttoget til at fungere, hvilket gav en rodet spurt, hvor Hermans ud af ingenting dukkede op og kom først over stregen.

Edoardo Zambanini (Bahrain-Victorious) blev toer, mens Alex Aranburu (Movistar) tog tredjepladsen.

Flere favoritter, blandt andre danske Mattias Skjelmose (Trek), var undervejs på etapen i asfalten, men de kom alle tilbage på cyklen og fik samme tid i mål.

Som vanligt kom et udbrud tidligt afsted på etapen, men feltet holdt en høj fart hele dagen igennem, og med 42 kilometer til mål var det slut for de sidste lykkeriddere.

Få kilometer efter udbruddet var kørt ind, røg løbets førende rytter, Primoz Roglic (Bora), i asfalten. Bora-rytteren virkede groggy og blev testet for en hjernerystelse, inden han fortsatte.

Der var hullet op til feltet dog vokset til mere end to minutter.

Derfra begyndte jagten for at komme tilbage til feltet for Roglic, der fik flere holdkammerater ned til sig som hjælp.

Sloveneren fik akkurat kontakt med favoritgruppen, inden den sidste opkørsel, der havde top 18 kilometer fra mål, begyndte.

Et par enkelte ryttere forsøgte sig ind mod målstregen i Altsasu, men alle angreb blev neutraliseret, og så var der lagt op til en massespurt i et stort felt.

Med lidt over en kilometer til mål skete et stort styrt langt fremme i feltet.

Flere ryttere røg i asfalten, heriblandt Juan Ayuso (UAE Emirates) i ungdomstrøjen og danske Mattias Skjelmose.

Skjelmose var hurtigt på cyklen igen, mens UAE's unge klassementhåb var mere medtaget. Ayuso var dog selv i stand til at trille over stregen, og da styrtet skete inden for de sidste tre kilometer, fik de alle samme tid som feltet.