Formstærk franskmand sejrer i Baskerlandet: Vingegaard og Skjelmose sikkert i mål

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Formstærk franskmand sejrer i Baskerlandet: Vingegaard og Skjelmose sikkert i mål
Paul Lapeira hentede tirsdag sin tredje sejr på bare tre uger.
Paul Lapeira hentede tirsdag sin tredje sejr på bare tre uger.Profimedia
På regnvåde veje i den franske del af Baskerlandet vandt Paul Lapeira tirsdag anden etape af årets Baskerlandet Rundt, da den formstærke 23-årige franskmand var hurtigst i en reduceret gruppe, der spurtede om sejren. Trods styrt og splittelser i en hektisk finale kom både Mattias Skjelmose og Jonas Vingegaard sikkert i mål.

Anden etape af årets Baskerlandet Rundt bød på 160 kilometer, der skulle afsluttes på den franske side af det historisk baskiske område, en kuperet etape der dog ingenlunde var udfordrende nok til at skille favoritterne fra hinanden.

Derfor endte det med en lidt overraskende sejr, da 23-årige franske Paul Lapeira spurtede i mål i Kanbo foran italienske Samuele Battistella i en stærkt reduceret gruppe, mens belgiske Louis Vervaeke tog sig af tirsdagens tredjeplads.

Få kilometer forinden var flere ryttere røget en tur i asfalten, herunder Mattias Skjelmoses britiske holdkammerat på Lidl-Trek, Tao Geoghegan Hart, og det vel at mærke udenfor den magiske tre-kilometers-port, der signalerer sikkerhed for rytterne.

Tidstabet står derfor ved magt for Geoghegan Hart, der med et efterslæb på næsten fire minutter er fuldkommen ude af klassementet. Netop klassementsrytterne sørgede dog i det store hele for at holde sig godt til med undtagelse af enkelte ryttere, der tabte dyrebar tid.

Særligt Jay Vine, der sluttede som toer på mandagens indledende enkeltstart, må gå skuffet fra dagens etape med et tab på 23 sekunder, hvilket også en ellers formstærk Santiago Buitrago måtte indkassere. Til gengæld kunne Vine se sig holdkammerat Juan Ayuso komme sikkert til mål.

Det gjorde han sammen med blandt andre danske Jonas Vingegaard og Mattias Skjelmose, der ligesom belgiske Remco Evenepoel og løbets førende rytter, slovenske Primož Roglič, holdt sig tæt til fronten uden dog at deltage i den afgørende spurt.

I stedet kunne Decathlon AG2R La Mondiale Team altså lancere 23-årige Lapeira efter et fænomenalt leadout af bomstærke Bruno Armirail, og så kunne Lapeira ellers snuppe karrierens suverænt største sejr, den tredje af slagsen for den unge franskmand.

De to andre sejre er dog faldet for ganske kort tid siden, først i Classic Loire Atlantique og dagen efter i Cholet Agglo Tour, begge løb der er en del af den i Frankrig prestigefyldte såkaldte Coupe de France, og Lapeira må således siges at være ganske formstærk.

Med Vines tidstab in mente rykker Mattias Skjelmose op på en øjeblikkelig andenplads i det samlede klassement, altså kun overgået af Primož Roglič ovenpå slovenerens suveræne enkeltstart mandag. Jonas Vingegaard indtager fortsat femtepladsen, efter Juan Ayuso overhalede den danske stjerne med to bonussekunder i dagens anden indlagte spurt.

Onsdag venter en hårdere etape med 191 kilometer fra Ezpeleta til Altsasu, hvor rytterne skal forcere over 3.000 højdemeters klatring undervejs med en stigning anden kategori cirka 20 kilometer før målstregen.