Utrolige Lillard deler plads med Michael Jordan: 60 point for fjerde gang

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Utrolige Lillard deler plads med Michael Jordan: 60 point for fjerde gang

Damian Lillard har spillet i Portland Trail Blazers i hele sin NBA-karriere.
Damian Lillard har spillet i Portland Trail Blazers i hele sin NBA-karriere. Getty Images via AFP
For fjerde gang i karrieren diskede Damian Lillard op med vanvittige 60 point, da Portland Trail Blazers natten til torsdag fik skovlen under Utah Jazz i en sejr på 134-124. Det var samtidig den mest effektive 60-pointskamp i historien.

'Dame Time.' Det er tilnavnet, når 32-årige Damian Lillard tager sagen i egen hånd, tager handsken op, vælger nærmest egenhændigt at påtage sig ansvaret for at afgøre kampene i de vigtigste øjeblikke. Det har medført legendariske øjeblikke, som da han i 2014 afgjorde en slutspilsserie mod Houston Rockets med en buzzerbeater.

Men det har også kastet nogle helt enorme pointhøster. Og natten til torsdag var der såmænd endnu en, da han sammen med Portland Trail Blazers hjemme i Oregon formåede at besejre Utah Jazz med 134-124 i Moda Center.

Netop Utah Jazz lignede ellers i starten af sæsonen den helt, helt store overraskelse, da mandskabet fra Salt Lake City vandt og vandt, selvom de i sommerpausen vinkede farvel til både Rudy Gobert og Donovan Mitchell, de to helt store stjerner i de mange foregående sæsoner.

I november og december løb Jazz dog ind i en lang række nederlag, og Trail Blazers kunne altså tildele dem endnu et hak i tuden natten til torsdag.

Mest effektive 60 point nogensinde

Nattens enorme pointhøst for Damian Lillard lød på intet mindre end 60 point, mens den rutinerede stjerne ligeledes tilføjede syv rebounds, otte assists og tre steals. Med blot 29 skudforsøg, heraf 15 fra trepointsland, og 10 forsøg fra straffekastlinjen, var der tale om en uhørt skarp præstation.

Faktisk var det den mest effektive 60-pointskamp nogensinde. For ser man på den såkaldte 'true shooting percentage,' der forsøger at tage højde for fordelingen af skudforsøgene, er Lillards 89,8 procent i sejren over Utah den højeste nogensinde, højere end James Hardens 87,9 procent i 2019 og Karl Malones 84,4 i 1990.

Det var fjerde gang i karrieren, at Lillard formåede at score 60 point i en enkelt kamp, og der er blot to spillere i historien, der har formået at gøre score 60 eller flere oftere end Lillard. Den ene er legendariske Wilt Chamberlain med åndssvage 32 kampe med 60 eller flere, den anden er Kobe Bryant med seks kampe. På niveau med Lillard med fire kampe hver? Der ligger såmænd James Harden og ingen ringere end Michael Jordan.

"Jeg synes altid, det er noget specielt, når man scorer 60 point, men denne gang følte jeg faktisk, at det kom ret ligetil. Jeg synes, at jeg spillede kampen, som den skulle spilles," lyder det fra Damian Lillard til ligaens hjemmeside.

Prøver med tre næste gang

Utah Jazz gjorde ellers alt, hvad de kunne for at stoppe Damian Lillard. Således forsøgte Jazz i store dele af kampen at dække Lillard op med to spillere, et såkaldt 'double-team,' men selv den taktik prellede af på fantastisk Lillard.

"Ja, i teorien kunne vi nok godt have sendt tre mand efter ham," joker Utah Jazz-head coach, Will Harvey, ovenpå nederlaget.

Med sejren er Portland Trail Blazers efterhånden ganske tæt på Utah Jazz, da kun en halv sejr adskiller de to. Utah Jazz har således vundet 25 ud af 51 kampe, mens Trail Blazers har vundet 23 af deres indledende 48 NBA-opgør i denne sæson.

Natten til søndag skal begge hold igen i aktion. Her møder Trail Blazers, igen på hjemmebane, Toronto Raptors, mens Utah Jazz hjemme i Salt Lake City får besøg af Dallas Mavericks og utrolige Luka Dončić.