US Soccer-mystik fortsætter - to direktører siger farvel til forbundet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

US Soccer-mystik fortsætter - to direktører siger farvel til forbundet

US Soccer-mystik fortsætter - to direktører siger farvel til forbundet
US Soccer-mystik fortsætter - to direktører siger farvel til forbundetProfimedia
Ved VM i Qatar i december 2022 skabte det amerikanske landshold nok den største historie uden for kridtstregerne. Nu fortsætter den uroen i forbundet.

Det amerikanske fodboldforbund, US Soccer, må torsdag vinke farvel til to centrale direktører, mens forbundet endnu ikke har formået at lægge sagen om Gregg Berhalter og Claudio Reyna bag sig.

Earnie Stewart, som er forbundets sportsdirektør, og Brian McBride, som er direktør for herrelandsholdet, forlader begge deres stillinger hos US Soccer.

Det meddeler forbundet torsdag på sin hjemmeside.

Earnie Stewart slutter sig 15. februar til den hollandske klub PSV Eindhoven. McBrides fremtidsplaner er endnu uklare.

Gregg Berhalters farvel til US Soccer var omgærdet af skandale, og konflikten med barndomsvennen og den tidligere landsholdsspiller Claudio Reyna udviklede sig til noget nær en sæbeopera i forbindelse med VM i Qatar sidste år.

Efter VM-slutrunden kritiserede Berhalter indsatsen fra Claudio Reynas søn, 20-årige Giovanni Reyna, som nu spiller på det amerikanske landshold. Berhalter havde sågar overvejet at sende den unge spiller hjem, sagde han.

Claudio Reyna og hans kone, som har kendt Berhalter-parret, længe før nogen af dem nåede til det amerikanske landshold, svarede igen ved at informere US Soccer om, at Gregg Berhalter havde sparket sin kone uden for en bar for 31 år siden.

Inden det blev offentligt kendt, indrømmede Berhalter i en skriftlig udtalelse, at hændelsen havde fundet sted og hævdede i den forbindelse, at "nogen" forsøgte at få ham fyret som landstræner ved at lække det til US Soccer.

Berhalter har allerede sagt, at han gerne vil tilbage som landstræner for det amerikanske landshold. Præsidenten for US Soccer, Cindy Parlow, har sagt, at han er en af kandidaterne, som man ser på.

Omtaler