Stolt og ærgerlig amerikansk landstræner: Vi har gjort fremskridt

Stolt og ærgerlig amerikansk landstræner: Vi har gjort fremskridtProfimedia
Holland var for stor en mundfuld for USA, der måtte sande, at ottendedelsfinalen blev sidste stop for det amerikanske landshold. Landstræneren Gregg Berhalter kan dog se en god fremtid for holdet.

Ottendedelsfinalen mellem USA og Holland endte med en 3-1-sejr til hollænderne, men USA var fint med og kunne med lidt held have presset Holland endnu mere.

Amerikanerne fik en god start på kampen og var lige ved at bringe sig tidligt foran. Christian Pulisic kom flot frem til en chance allerede efter tre minutters spil, men desværre misbrugte han chancen. I de første ti minutter var USA klart bedst, men de fik ikke scoret.

Anderledes skarpe var hollænderne, da de straffede amerikanerne ved deres første reelle angreb i kampen.

Memphis Depay og Daley Blind scorede næsten identiske mål, hvor de efter flot opspil og et godt cutback smed bolden i nettet til 1- og 2-0. Selvom den tidligere SønderjyskE-angriber Haji Wright fik reduceret for amerikanerne, så slukkede Denzel Dumfries hurtigt ethvert håb om et comeback ved at genoprette tomålsføringen.

Landstræneren for USA Gregg Berhalter erkender, at Holland udnyttede de momenter, de fik, men ærgrer sig samtidig over, at det ikke blev til mere.

"Dette er svært at sluge for os. Drengene gjorde alt, hvad de kunne, og i aften kom vi til kort, men det var ikke på grund af manglende forsøg eller mangel på indsats," sagde Berhalter efter kampen ifølge Reuters.

"Første halvleg var en god indikation af, at spillet handlede om momenter. Vi var bedst i meget af første halvleg, men så på to øjeblikke, var vi pludselig bagud 2-0. Fodbold nogle gange kan være grusomt."

Berhalter mener, at en af forskellene på de to hold er, at Holland har lidt mere rutine og kynisme i de afgørende situationer. Han har dog stor tiltro til, at de amerikanske spillere nok skal lære det.

"Vi har en meget ung gruppe. Vi har spillere, der er i begyndelsen af deres karriere, og de skal nok komme efter det."

"Men vi har gjort fremskridt. Når man ser på vores hold, er det tydeligt at se, hvad vi forsøger at gøre."

Det amerikanske landshold kan meget vel stå et bedre sted i 2026, når USA, Mexico og Canada er vært ved VM-slutrunden.