Analyse af Cody Gakpo: Derfor er hollændernes potentielle VM-topscorer så god

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Analyse af Cody Gakpo: Derfor er hollændernes potentielle VM-topscorer så god

Analyse af Cody Gakpo: Derfor er hollændernes potentielle VM-topscorer så god
Analyse af Cody Gakpo: Derfor er hollændernes potentielle VM-topscorer så godProfimedia
Hollands helt store spiller ved VM-turneringen har indtil videre være Cody Gakpo. Den dygtige offensivspiller har vist målfarlighed ved slutrunden, og det er bestemt ikke en tilfældighed.

Holland vandt deres ottendedelsfinale lørdag eftermiddag med 3-1 over USA. En af hollændernes profiler ved slutrunden har været Cody Gakpo, der også spillede en fin kamp mod USA. Han formåede dog ikke at score, og det er næsten en smule uvant for ham.

Cody Gakpo har nemlig været voldsomt produktiv ved VM i Qatar. Han scorede i alle tre gruppekampe, hvilket ikke er så usædvanligt igen, men han har gjort det på blot fire skud.

Cody Gakpos mål ved VM.
Cody Gakpos mål ved VM.Flashscore

Cody Gakpo har egentlig "bare" taget sin forrygende form fra PSV med til VM-slutrunden.

Selvom han jævnligt kommer ind fra fløjen for at afslutte i centrale områder i modstandernes straffesparksfelt, hvor der matematisk er størst chance for at score, så kan han også score fra andre vinkler eller fra kanten af ​​feltet.

På næsten 7.000 spillede minutter og 216 skud ramte Gakpo 28,42 forventede mål (xG) og scorede 36 gange. Det betyder, at han er mere effektiv end den gennemsnitlige spiller på samme position. Han er den spiller med den højeste gennemsnitlige xG pr. kamp i denne sæsons Æresdivision.

En assist-maskine

Cody Gakpo er ikke kun garant for at lave mål. Den unge hollænder er også helt i særklasse, når det kommer til at assistere sine holdkammerater.

Når det kommer til assists, så er det kun Ajax-spillereb Dusan Tadic (34), der har lavet flere oplæg i den hollandske liga. Inden sin afgang til VM i Qatar nåede Gakpo at score ikke kun ni mål, men også hele 12 assists på blot 14 kampe.

I hele sin tid i PSV har han allerede 36 assists, hvoraf kun ti kommer fra standardsituationer (hovedsageligt fra hjørnespark, som han kan sparke ind fra begge sider).

Cody Gakpo statistikker.
Cody Gakpo statistikker.Flashscore

Selvom Gakpo er 189 centimeter høj og derfor en af ​​de højere fløjspillere, så tager det ikke noget fra hans dynamik og hurtighed. Ifølge avancerede matematiske modeller, der evaluerer, hvor meget en spillers løb øger hans holds chancer for at score - er Cody Gakpo den bedste spiller i Æresdivisionen.

Han er også en af ​​de kantspillere i ligaen, der bliver begået flest frispark imod. Han stoppes ulovligt i gennemsnit 2,2 gange pr. kamp. Gakpo kan også bruge sin højde i hovedstødsdueller, hvor han har den sjette højeste succesrate blandt fløjspillere.