Amerikanske forsvarsfadæser blev dyre mod Van Gaals kyniske hollændere

Amerikanske forsvarsfadæser blev dyre mod Van Gaals kyniske hollændereProfimedia
USA startede optimistisk, men faldt hurtigt fra hinanden, da Holland viste klassen og ikke havde de store problemer med at sikre sig en 3-1 sejr over USA og dermed en plads i kvartfinalen, hvor de skal møde enten Argentina eller Australien.

Holland var udskreget som de store favoritter før kampen, men det var meget tæt på, at det var USA, der kom bedst fra start, da Christian Pulisic kom fuldstændig fri efter tre minutter, da den hollandske offside-fælde kiksede, men Andries Noppert reddede kastanjerne ud af ilden med en fin fodparade.

Men efter en lovende amerikansk start var det Holland der tog føringen, da Memphis Depay på en assist fra Denzel Dumfries afsluttede et fuldstændig forrygende angreb med lynhurtige førstegangsafleveringer ført igennem helt nede fra eget forsvar.

Efter målet rykkede hollænderne tilbage, som de ynder under Louis Van Gaals ledelse, og lod amerikanerne styre kampen, dog uden at amerikanerne generelt var i stand til at true den hollandske defensiv.

Amerikanerne var dog alligevel tæt på at udligne lige før pausen, da Timothy Weah sendte et bragende langskud afsted mod Noppert, der igen reddede uden problemer. Og bedst som begge hold formentlig havde indstillet sig på en 1-0 føring til Holland ved pausen, stormede den bund-rutinerede Daley Blind ind i feltet og afsluttede et præcist indlæg fra Dumfries uden for Matt Turners rækkevidde.

Holland - USA
Holland - USAOpta by Stats Perform

Hollænderne punkterede amerikansk ballon

Amerikanerne havde i sandhed brug for en livline og den kom næsten tre minutter efter pausen, da et hjørne tilfældigt landede for fødderne af Tim Ream, hvis afslutning dog blev pareret af en forsvarer i sidste øjeblik. Generelt havde amerikanerne dog meget svært ved at bryde hollændernes forsvar ned og i stedet var hollænderne efter 71 minutter meget tæt på at lukke kampen, da Matt Turner i to omgange måtte præstere mesterlige redninger for at parere afslutninger fra Teun Koopmeiners og Memphis Depay.

Hollænderne havde kampen totalt under kontrol, men alligevel fik amerikanerne en livline, da Sønderjyskes tidligere spiller Haji Wright heldigt fik vippet bolden over Noppert på en aflevering fra Pulisic i det 76. minut. Det var dog ikke lang tid, at amerikanerne beholdt håbet om et muligt comeback, da en helt udækket Dumfries let kunne gøre det til 3-1 på en aflevering fra Blind blot fem minutter senere. Det lukkede den sidste luft ud af den amerikanske ballon, og hollænderne havde ikke problemer at holde amerikanerne fra yderligere muligheder i slutfasen.