Århusiansk hat-trick helt slukker FCK's sidste guldhåb

Mads Emil Madsen var dagens mand i Århus
Mads Emil Madsen var dagens mand i ÅrhusBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Takket være tre mål af Mads Emil Madsen fik AGF en af deres sjældne sejr i slutspillet i Superligaen, da de tegnede sig for en 3-2 sejr mod de forsvarende mestre fra FC København på NRGI Park.

Detroniseringen af de forsvarende mestre fra FC København er en realitet. Med et nederlag på 2-3 ude mod AGF kan Jacob Neestrups tropper ikke længere blive dansk mester i denne sæson.

En uhyre skarp Mads Emil Madsen og en række brændte chancer af FCK blev udslagsgivende for resultatet i Aarhus.

Med uafgjort kunne FCK nå at blive mester på en bedre målscore end Brøndby og FC Midtjylland. Det ville dog kræve, at begge konkurrenter tabte i sidste runde, mens FCK selv vandt. Med en sejr kunne man nøjes med pointtab til Brøndby og FCM, hvis man selv vandt.

Weekendens kamp mod FC Nordsjælland i Parken bliver dermed et opgør om bronzemedaljer. AGF bliver nummer fem uanset resultatet i Brøndby i sidste spillerunde.

De forsvarende mestre kom ellers planmæssigt i gang tirsdag i Aarhus. Assistkongen Elias Achouri fandt Orri Oskarsson tæt under mål, og så headede islændingen gæsterne i front.

Men derfra gik det nedad bakke for FCK. Og for Oskarsson.

To minutter efter føringsmålet udlignede Mads Emil Madsen på en ripost i feltet. Chancen blev skabt efter et gennembrud af en forrygende Gift Links, som gennem hele halvlegen fik Birger Meling til at ligne en Serie 4-spiller.

AGF - FC København - Spiller-karakterer
AGF - FC København - Spiller-karaktererFlashare

Mens Links tryllede, brændte Oskarsson og FCK'erne store muligheder, som det også var tilfældet mod FC Midtjylland i seneste runde. Og så stjal Mads Emil Madsen showet.

Efter 28 minutter sendte han et langskud fladt ind i Kamil Grabaras venstre side til 2-1, og på tærsklen til pausen fuldbyrdede han hattricket med et fladt skud i modsatte side.

Inden kampen havde han ikke scoret i sæsonen.

FCK kom ud til anden halvleg med fornyet energi. Problemet var, at man fortsatte med at brænde chance efter chance på en velspillende Bailey Peacock-Farrell.

AGF blev sjældne gæster omkring Kamil Grabaras mål, men med FCK's træfsikkerhed kunne man godt hvile i ikke at have bolden så meget.

Tiden begyndte at rinde ud for gæsterne. Der skulle noget ekstraordinært til at passere AGF-keeperen, men det bragte Orri Oskarsson til gengæld også til fadet ti minutter før tid.

Fra 20 meter hamrede han bolden op i nærmeste hjørne til 2-3. Spændingen var tilbage, men det blev ikke til flere mål. FCK's gulddrømme blev begravet i Aarhus.