Uheldige Marco Reus misser endnu en slutrunde – har måttet melde fra til fire nu

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Uheldige Marco Reus misser endnu en slutrunde – har måttet melde fra til fire nu
Marco Reus ømmer sig efter skaden i kampen mod Schalke 04.
Marco Reus ømmer sig efter skaden i kampen mod Schalke 04. Profimedia
Mange fodboldelskere må føle med den tyske stjerne Marco Reus, der endnu en gang går glip af en stor slutrunde.

Nedtællingen til VM i Qatar er startet og slutrundens åbning nærmer sig med ekspresfart. I disse dage udtager diverse landstrænere de spillere, som de mener kan hive pokalen med hjem.

Der blev derfor også fulgt godt med, da Tysklands landstræner Hansi Flick torsdag skulle sætte navn på de 26 spillere, der drager til Qatar i næste uge.

Flere store stjernenavne fik en plads i truppen:

Manuel Neuer, Mario Götze, Ilkay Gündogan, Kai Havertz…

En, der dog ikke blev nævnt, var den 33-årige Dortmund-spiller Marco Reus.

Når det kommer til slutrunder og skader, så findes der vel næppe en fodboldspiller, der er mere uheldig end tyskeren.

Fra talent til topspiller

Marco Reus fik debut på det tyske landshold i 2011, efter at gang i en fremragende sæson med Borussia Mönchengladbach, hvor han spillede 32 kampe og scorede 18 mål i 2011/12-sæsonen.

Den flotte sæson gjorde da også, at Reus blev udtaget til sin første slutrunde ved EM i Polen og Ukraine i 2012. Tyskerne nåede hele vejen til semifinalen, hvor de blev slået ud af i Italien. Marco Reus spillede to kampe og scorede et enkelt mål, som faldt i kvartfinalesejren over Grækenland.

Den dengang 23-årige boldekvilibrist skiftede samme sommer tilbage til Borussia Dortmund, som han havde forladt i 2005, og det var ikke meget tilvænningstid, Reus skulle bruge efter sin tilbagevenden.

I sine første to sæsoner blev det til to andenpladser i Bundesligaen og et finalenederlag i Champions League i 2013. Det var dog to sæsoner, hvor det blev til hele 30 mål og 20 oplæg i 62 kampe i Bundesligaen.

I 2014 stod stjernefrøet derfor i fuldt flor.

Også på landsholdet gik det glimrende for den nu 25-årige topspiller. Marco Reus var nemlig regelmæssigt med for ”Die Mannschaft”, hvor han i kvalifikationen til VM i 2014 scorede fem mål i seks kampe.

Uheldet begynder – VM 2014

Marco Reus lignede en spiller, der ville få en stor rolle for tyskerne ved VM i Brasilien i 2014.

Det var derfor også et chok for Tyskland og Marco Reus, da han kort inden slutrunden i en testkamp pådrog sig en grim ankelskade. Skaden betød, at Reus’ VM-drøm blev knust, da han måtte melde fra til slutrunden i Brasilien.

Dortmund-spilleren kunne hjemme fra Tyskland se sit landshold gå hele vejen og vinde den første VM-titel siden 1990, da de slog Argentina efter forlænget spilletid i finalen.

Det tog noget tid for Marco Reus at komme sig ovenpå sin skade. Han spillede da også kun 20 kampe i Bundesligaen den efterfølgende sæson.

Historien gentager sig – EM 2016

Der var store forventninger til det tyske landshold ved EM i 2016. De ankom til slutrunden i Frankrig som regerende verdensmestre, og de virkede til at være der hold, man skulle slå for at vinde turneringen.

Marco Reus havde igen haft en god sæson op til en slutrunde, men så skete skrækscenariet for tyskeren…

Reus fik endnu en skade i sin ankel og kunne ikke nå at blive klar til at spille EM. Derfor måtte han endnu en gang følge slutrunden uden for kridtstregerne

Tyskland nåede hele vejen til semifinalen, hvor de dog tabte med 2-0 til værtsnationen Frankrig.

Udtages til VM 2018 – men Tyskland skuffer fælt

Den uheldige Dortmund-spiller spillede ikke ret mange kampe i Bundesligaen efter slutrunden i Frankrig. En del tilbagevendende skader holdt ham ude i flere lange perioder. I de efterfølgende to sæsoner spillede han faktisk kun 28 Bundesliga-kampe. Til gengæld viste han, at han stadig kunne lave mål. Det blev nemlig 14 scoringer i de 28 kampe.

Selvom det ikke var blevet til mange minutter i benene, så udtog den tyske landstræner Joachim Löw ham dog alligevel til VM-slutrunden i Rusland i 2018.

Det blev dog en skuffelse af dimensioner for Reus og resten af det tyske landshold. Holdet sluttede sidst i en gruppe, hvor Sverige og Mexico gik videre, og Sydkorea blev nummer tre.

Marco Reus scorede et enkelt mål i 2-1-sejren over Sverige.

Rykket slutrunde og Reus i sit livs form

Hvis man troede, at Marco Reus var tilfreds med nu at have prøvet at spille både EM og VM, så ville man nok tage fejl. Efter skuffelsen ved VM i 2018 fandt den nu 29-årige tysker storspillet frem i Dortmund. I sæsonen 2018/2019 scorede Reus 17 mål og lavede otte assists i 27 kampe. Kun polske Robert Lewandowski var involveret i flere mål i den sæson.

Sæsonen efter fortsatte Reus med at brillere. Han bankede mål ind efter behag og på 19 kampe scorede han 11 mål og lagde op til fem, og Reus lignede en mand i sit livs bedste form.

Men så sluttede det.

En verdensomspændende pandemi satte en stopper for fodbold overalt. Desværre for Reus gjorde pandemien også, at EM-slutrunden, der skulle have været spillet i 2020, blev skubbet til året efter.

Pandemien gjorde, at da diverse ligaer blev genoptaget, var det med et meget tætpakket kampprogram. Da slutrunden så skulle afholdes i sommeren 2021, valgte Marco Reus at melde fra på grund af den ekstraordinært hårde sæson.  

Tyskland kom denne gang videre fra gruppen, men tabte i ottendedelsfinalen til England.

Ingen Reus i Qatar til VM 2022

Verdensmesterskaberne i Qatar starter om ganske kort tid, men det bliver endnu en slutrunde uden uheldige Marco Reus.

I midten af september blev Reus skadet i derby-opgøret mod Schalke 04. Mange tyske tilhængere må have bedt en lille bøn, da 33-årige Reus vred sig i smerte på banen.

Det er blot blevet til to indhop siden da, hvilket gør, at Marco Reus ikke er blevet klar til at deltage ved VM. Tyskeren må derfor igen tage til takke med at følge sit land uden for banen.