Tysklands VM-trup udtaget - Mats Hummels må blive hjemme, VM-helten Götze er tilbage

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tysklands VM-trup udtaget - Mats Hummels må blive hjemme, VM-helten Götze er tilbage

Tysklands VM-trup udtaget - Mats Hummels må blive hjemme, VM-helten Götze er tilbage
Tysklands VM-trup udtaget - Mats Hummels må blive hjemme, VM-helten Götze er tilbageProfimedia
Der er slutrunde-comeback til Mario Götze, når Tyskland rejser til VM i Qatar. Derimod må Dortmunds forsvarsstyrmand Mats Hummels blive hjemme i Tyskland. Hans klubkammerat Youssoufa Moukoko fortsætter turen mod stjernerne og skal til VM som bare 17-årig.

Torsdag middag udtog Tysklands træner Hansi Flick den trup, der skal tage turen til Qatar og VM i fodbold. Og selvom truppen ikke rummer de store overraskelser, så vil mange, ikke mindst Mats Hummels selv, nok begræde, at den bundrutinerede stopper ikke er en del af holdet i denne ombæring.

"Vi mødtes i tirsdags og talte flere ting igennem. 'Hvem kan hjælpe holdet lige nu?' 'Hvem kan blive matchvinder i forskellige scenarier?' Det har ikke været nogen nem beslutning, og enkelte spillere vil bestemt ikke være glade for resultatet," indledte Flick pressemødet.

Han udtalte også, at VM handler om fodbold, men de seneste udmeldinger fra den qatarske VM-ambassadør, Khalid Salman, som har kaldt homoseksualitet for 'en hjerneskade' har gjort den tyske landstræner 'målløs'.

"Det er ikke det, som DFB (Det tyske fodboldforbund) står for," sagde Flick, inden han redegjorde for truppen. En lille overraskelse her var, at Lukas Klostermann, der ellers har været ude med en skade i længere dele af sæsonen, skal med til Qatar.

Derudover er der to spændende, offensive valg med som nytilføjelser i skikkelse af Dortmunds blot 17-årige Youssoufa Moukoko og den mere rutinerede Niclas Füllkrug fra Werder Bremen, der har været brandvarm med foreløbigt 10 mål i 13 kampe for Werder i denne sæson i Bundesligaen.

Tyskland har været i svingende form frem mod VM
Tyskland har været i svingende form frem mod VMFlashscore

Endelig er der efter fem års landsholdspause comeback til finalehelten fra 2014, Mario Götze, der efter langvarige problemer med muskelsygdommen myopati er kommet fremragende fra start i Eintracht Frankfurt, i tandem med Jesper Lindström. Götze skiftede i sommers fra hollandske PSV.

Målmænd: Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen og Kevin Trapp

Forsvar: Armel Bella Kotchap, Matthias Ginter, Christian Günter, Thilo Kehrer, Lukas Klostermann, David Raum, Antonio Rüdiger, Nico Schlotterbeck og Niklas Süle

Midtbane/angreb: Karim Adeyemi, Julian Brandt, Niclas Füllkrug, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Mario Götze, Ilkay Gündogan, Kai Havertz, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Youssoufa Moukoko, Thomas Müller, Jamal Musiala og Leroy Sané.