Djokovic hjælper kæmpe tennis-talent med alt: "Som at få hjælp fra Messi eller Ronaldo"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic hjælper kæmpe tennis-talent med alt: "Som at få hjælp fra Messi eller Ronaldo"

Hamad Medjedovic blev støttet økonomisk af Novak Djokovic.
Hamad Medjedovic blev støttet økonomisk af Novak Djokovic. Profimedia
Han ligger nummer 107 på ATP-ranglisten og har kun spillet 16 kampe på ATP-touren. Hamad Medjedovic er nok kun kendt af de største tennisnørder. Men den 20-årige serber har en helt særlig tilhænger: Novak Djokovic.

Novak Djokovic var i år kun en hårsbredde fra at opfylde sin store drøm i år, men en Carlos Alcaraz i storform ved Wimbledon forhindrede ham i at fuldnede en komplet Grand Slam selv om han formåede alle de andre Grand Slam titler.  

Der findes helt sikkert mere populære spillere på touren end Djokovic. Men kun meget få har været mere eller lige så succesfulde siden begyndelsen af den åbne æra. Han har sat sit aftryk på ATP touren de seneste år som ingen anden. Kun Roger Federer og Rafael Nadal var på et lignende niveau som "Nole" i det 21. århundrede.

Novak Djokovic er en af de største legender inden for sin sport.
Novak Djokovic er en af de største legender inden for sin sport.Profimedia

Men måske er der en ny Djokovic på vej i skikkelse af Hamad Medjedovic. En 20-årig nobody fra den lille serbiske by Novi Pazar. Medjedovic har kun spillet professionelt siden 2021, og han har kun spillet i hovedturneringen i en stor turnering to gange. Til sammenligning har Djokovic allerede vundet 24 titler på højeste niveau og har rekorden for flest vundne store turneringer.

Djokovic støtter Medjedovic økonomisk: "Han har ordnet det hele".

Forskellene mellem Djokovic og Medjedovic kunne ikke være større: Den erfarne superstjerne støtter den 20-årige på alle niveauer - også økonomisk."Han giver mig alt, hvad jeg har brug for til min karriere. Han har ordnet det hele. Han hjalp mig bare, hvor jeg havde brug for det, og han hjælper mig på alle måder. Jeg er glad for, at han er der for mig," fortæller Medjedovic om sin berømte velgører.

I lørdags missede Medjedovic kvalifikationen til ATP-turneringen i Basel. Efter tre hårde sæt måtte han se sig slået af libaneseren Benjamin Hassan. Et tilbageslag, som den talentfulde tennisspiller sandsynligvis hurtigt kommer sig over for han har for længst givet prøver på sit potentiale. Ved den prestigefyldte Astana Open nåede han sålede frem til semifinalen i begyndelsen af oktober og vejen dertil besejrede han bl.a. det tjekkiske håb Jiri Lehecka.

Den unge Hamad er synligt stolt af sit tætte forhold til Djokovic. Da han sikrede sig sin første Challenger-titel på Mallorca i begyndelsen af september, var "Djokeren" den allerførste til at lykønske ham."Da jeg tog min mobiltelefon, så jeg en talebesked, der varede længere end et minut. Han er en legende, fordi han altid er tilgængelig for råd," sagde det serbiske stortalent til "Sportal.rs".

På ATP-ranglisten kan hjælpen fra verdensranglistens nummer et allerede mærkes. Medjedovic startede 2023 på 255. pladsen - i øjeblikket er han nummer 107. Hans far er også meget begejstret for Djokovic' hjælp. Han har overtaget alle udgifterne til Hamads træning:"I tennisverdenen er det ikke små beløb. (...) Forestil dig det: Den bedste spiller i verden vil arbejde med mit barn. Det er ligesom Messi eller Ronaldo, der siger: 'Hey, lad os spille noget fodbold sammen' (...) Sådanne ting er blevet meget sjældne i denne verden."