Verdensetteren Swiatek er storfavorit til at vinde sin fjerde French Open-titel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Verdensetteren Swiatek er storfavorit til at vinde sin fjerde French Open-titel

Swiatek går efter endnu et trofæ
Swiatek går efter endnu et trofæAFP
Iga Swiatek (22) indrømmer, at hun er favorit og "selvsikker" forud for sit forsøg på at blive den kun fjerde kvinde, der vinder fire Roland Garros-singletitler i Open-æraen.

Verdensranglistens nummer et kan også blive den første spiller, der vinder tre kvindetitler i træk i Paris siden Justine Henin i 2007.

Iga Swiatek er en stærk favorit efter at have domineret på grus igen i denne sæson og kommer til Paris efter WTA 1000-sejre i Madrid og Rom.

Den eneste kvindelige spiller i historien, der har vundet Madrid-Rom-Roland Garros i samme sæson, er Serena Williams.

Men Swiatek er ikke skræmt over, hvad hun kan opnå.

"Jeg er nummer et, så jeg er favorit overalt, hvis man ser på ranglisterne," sagde hun til journalister efter at have slået Aryna Sabalenka, der er nummer to på ranglisten, Rom Open-finalen.

"Men ranglister spiller ingen rolle, så... Jeg tager det hele trin for trin, og så må vi se."

"Jeg er selvfølgelig selvsikker. Jeg føler, at jeg spiller god tennis. Men det ændrer ikke på det faktum, at jeg virkelig gerne vil være ydmyg og fokuseret."

Polakken, der blot er 22 år, har masser af år foran sig til at jagte rekorder, men hun spilder tiden - hendes fire WTA 1000-titler i denne sæson har bragt hende op på ti af slagsen.

Det er allerede kun 13 færre end Serena Williams' rekord.

Med fire Grand Slam-titler har Swiatek ikke tidligere haft problemer med at overføre denne form til de store turneringer, men hun insisterer på, at det er sværere at løfte sportens største trofæer.

"Grand Slams er anderledes. Der er et andet pres på banen og uden for banen," tilføjer hun.

"Jeg elsker at komme til Paris igen og være der. Det er et fantastisk sted for mig at være. Jeg nyder virkelig min tid der. Det er syv hårde kampe, som man skal vinde, så jeg tager ikke noget for givet."

Swiatek satser på at gøre Chris Evert, Steffi Graf og Justine Henin selskab og løfte Coupe Suzanne-Lenglen fire gange i Open-æraen.

Den største forhindring for hende er Aryna Sabalenka.

Belarusseren missede tre matchbolde, før hun tabte til Swiatek i en spændende finale i Madrid, og hun håber på at få endnu en chance mod sin rival efter et ensidigt nederlag i Rom.

Sabalenka, der to gange har vundet Australian Open, har nået mindst semifinalen i hver af de seneste seks Grand Slam-turneringer.

Hun er også den eneste kvinde, der har slået Swiatek i en finale på grus - i Madrid sidste år.

Sabalenka vil 'kæmpe'

Sabalenka, som har en negativ statistik på 8-3 i Swiateks favør, insisterede efter Rom på, at hun gerne ville møde hende igen i Paris.

"Selv om jeg har tabt de to finaler, fokuserer jeg aldrig på fortiden," fortæller Sabalenka.

"Uanset hvor mange gange jeg taber til hende, så ved jeg, at hvis jeg er der, hvis jeg kæmper, hvis jeg fokuserer på mig selv, så ved jeg, at jeg kan få den sejr."

"Jeg tager derhen med tro på, at jeg kan gøre det godt der."

Sabalenka havde aldrig nået anden uge i Roland Garros før sidste år, hvor hun blev slået ud af Karolina Muchova i semifinalen.

"Jeg er helt sikkert ikke favorit der," sagde hun.

"Men samtidig føler jeg, at jeg faktisk kan gå efter det."

"Det er 50/50, du ved? Men jeg foretrækker at være underdog. Jeg håber virkelig, at jeg kommer i finalen, og jeg håber virkelig, at jeg kan få den sejr, uanset om det er Iga eller ej."

Elena Rybakina, den eneste spiller, der har besejret Swiatek på grus i år, blev for 12 måneder siden udråbt som en del af en ny 'big three'.

Men kasakheren har ikke været blandt de sidste fire ved en slam-turnering, siden hun tabte Australian Open-finalen i 2023 til Sabalenka, og hun er blevet overhalet på ranglisten af US Open-mesteren Coco Gauff.

Amerikanske Gauff, der spiller i en major for første gang, siden hun fyldte 20 år, håber på at gøre det bedre, end da hun tabte French Open i 2022 til Swiatek.