Tauson vender tilbage og sender landshold på oprykningsjagt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tauson vender tilbage og sender landshold på oprykningsjagt
Tauson vender tilbage og sender landshold på oprykningsjagt
Tauson vender tilbage og sender landshold på oprykningsjagtProfimedia
I februar fik Holger Rune comeback på det danske Davis Cup-hold, og nu vender også Danmarks andet store tennisnavn tilbage i landsholdsregi.

Clara Tauson er udtaget til den danske trup til Billie Jean King Cup, der spilles i Antalya i Tyrkiet i april.

Det oplyser Dansk Tennis Forbund på sin hjemmeside.

Ud over Tauson består truppen af en purung kvartet med Johanne Svendsen, Rebecca Munk Mortensen, Sarafina Hansen og Natacha Schou.

"Det er et vanvittigt ungt hold, vi har med, hvor Clara er den ældste som 20-årig", siger Danmarks Billie Jean King Cup-kaptajn, Jens Anker Andersen, til hjemmesiden.

"Selv om alle spillerne er vant til at rejse meget med deres tennis, er det noget andet at være med landsholdet. Vi har blandt andet to debutanter med, så der er også noget læring i det for spillerne".

Clara Tauson, der lige nu er nummer 121 på verdensranglisten, meldte sidste år fra til landsholdet, fordi kampene lå dårligt i forhold til hendes personlige sæsonplan.

Trods savnet af landets bedste spiller lykkedes det akkurat landsholdet at sikre sig overlevelse i Europe/Africa Group 1 - tredje lag i det internationale hierarki - efter en direkte nedrykningsduel mod Georgien.

Med Tauson til rådighed forventer holdkaptajnen, at Danmark denne gang kan klare sig blandt turneringens bedste nationer.

"Målsætningen er at spille med om oprykning. På den lange bane vil vi gerne nå så langt som muligt. Men det er en svær gruppe med stærke nationer, vi står over for, så vi tager en kamp ad gangen", siger Jens Anker Andersen.

Ud over Danmark er Bulgarien, Kroatien, Egypten, Holland, Letland, Norge, Serbien, Sverige, Tyrkiet og Ungarn med i Antalya, hvor der skal spilles på grusunderlag.

Turneringen afvikles 10.-15. april.