Danske tenniskvinder får god playoff-lodtrækning: "Vi undgik de allersværeste modstandere"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danske tenniskvinder får god playoff-lodtrækning: "Vi undgik de allersværeste modstandere"

Clara Tauson er som nummer 80 i verden Danmarks i øjeblikket bedst rangerede kvindelige tennisspiller.
Clara Tauson er som nummer 80 i verden Danmarks i øjeblikket bedst rangerede kvindelige tennisspiller. Profimedia
Det kvindelige danske tennislandshold kan ikke klage over manglende held i playoff-lodtrækningen i Billie Jean King Cup.

Dels trak de useedede danskere det lavest rangerende seedede hold, nemlig Mexico. Dels får Danmark hjemmebane i holdkampen, der spilles i november.

"Det er historisk, at vi for første gang nogensinde får mulighed for at spille en hjemmekamp i Billie Jean King Cup. Jeg under virkelig spillerne den oplevelse, som de fortjener efter deres imponerende præstation i Portugal tidligere på måneden," siger Billie Jean King Cup-kaptajn Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

Mexicos højest rangerende spiller er Renata Zarazua, der tidligere på året stak næsen indenfor på ranglistens top-100 og nu er nummer 103. De to næste mexicanere på ranglisten er henholdsvis nummer 278 og 322.

"Det er en godkendt lodtrækning. Vi undgik de allersværeste modstandere som Ukraine, Frankrig og Schweiz."

"Det bliver stadig en spændende opgave mod et rutineret mexicansk hold, der er bedst på grus. Så der er ingen tvivl om, at det er rigtig godt, at vi har fordel af hjemmebane," siger Jens Anker Andersen.

Playoffkampen er et skridt på vejen i bestræbelserne på at rykke op på øverste landsholdsniveau.

Vinder Danmark over Mexico, skal holdet i foråret spille en kvalifikationskamp om oprykning til Billie Jean King Cup Finals i 2025.