Katastrofalt kollaps i Slovakiet: Tauson misser syv matchbolde mod rumæner

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Katastrofalt kollaps i Slovakiet: Tauson misser syv matchbolde mod rumæner
Syv matchbolde var ikke nok for Clara Tauson torsdag eftermiddag. Danskere røg ud mod rumænske Jacqueline Cristian.
Syv matchbolde var ikke nok for Clara Tauson torsdag eftermiddag. Danskere røg ud mod rumænske Jacqueline Cristian.
Profimedia
Det danske tennishåb Clara Tauson er færdig i ITF-turneringen i den slovakiske by Trnava efter anden runde.

Det har Clara Tauson kun sig selv at takke for efter at have misset syv matchbolde i torsdagens nederlag til Jaqueline Cristian fra Rumænien. Tauson tabte 7-6, 5-7, 0-6 efter næsten tre timers kamp på hardcourtunderlaget.

Den kamp ville være blevet noget kortere og med et for Tauson sjovere udfald, hvis hun ikke i andet sæt havde fejlet de syv gange, hvor hun havde muligheden for at vinde kampen.

De to spillere mødtes også for to uger siden, og ved den lejlighed vandt Tauson.

Målt på økonomi og verdensranglistepoint er der ikke den store prestige i turneringen i Slovakiet. Tauson deltog, fordi hun er dumpet ned som nummer 126 på verdensranglisten efter et skadesplaget år.

Med deltagelsen i ITF-turneringer følger naturligt mindre opmærksomhed, end når Tauson spiller WTA-turneringer. Det kunne danskeren også fornemme på omgivelserne for torsdagens kamp.

Clara Tauson var godt på vej videre i slovakiske Trnava, men det gik helt galt i slutningen af andet sæt, hvor den danske teenager ellers havde syv matchbolde.
Flashscore

Her spillede hun på den midterste af tre baner i en gudsforladt og stemningsløs hal med støjen fra kampe på nabobanerne som lydtapet.

Clara Tauson havde tre breakbolde i første sæt, men fik ikke udnyttet nogen af dem. I stedet skulle sættet afgøres i en tiebreak. Her skulle der fire sætbolde til, før danskeren vandt 11-9.

Andet sæt var ligeledes jævnbyrdigt, men Tauson fik brudt rumæneren til 5-3. Efterfølgende skulle danskeren serve sejren hjem, men mislykkedes efter blandt andet have misset fire matchbolde i partiet.

I det efterfølgende parti missede Tauson yderligere tre matchbolde, og den efterhånden frustrerede dansker blev brudt yderligere en gang, så hun var bagud 5-6.

"Seriøst mand, du er så heldig. Hvad sker der?," råbte Tauson, der kort efter tabte sættet.

Tredje sæt var en ensidig affære, hvor den frustrerede dansker lignede en spiller, der hellere ville mod lufthavnen end at kæmpe sig videre til kvartfinalen. Det medførte et sjældent æg til københavneren.