Sygdom får Mark O. Madsen til at droppe amerikansk satsning: Familien er vigtigst

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sygdom får Mark O. Madsen til at droppe amerikansk satsning: Familien er vigtigst
Sygdom får Mark O. Madsen til at droppe amerikansk satsning
Sygdom får Mark O. Madsen til at droppe amerikansk satsningProfimedia
For lidt mere end et år siden flyttede Mark O. Madsen til USA med sin familie for at forfølge drømmen om at nå til tops i MMA-sporten.

Nu vender familien hjem igen. Tidligere end planlagt.

Årsagen er, at hverdagen i Arizona ikke kan hænge sammen på grund af den sklerosesygdom, som Mark O. Madsens kone, Maria, blev diagnosticeret med for nogle år tilbage, fortæller den tidligere OL-sølvvinder i brydning til DR.

"Vi er nået frem til, at satsningen herovre ikke er bæredygtig. Jeg har takket nej til kampe et par gange, fordi jeg ikke kunne sige ja til at gå i 8-10 ugers træningslejr, som det kræver. Det ville ikke kunne lade sig gøre med Marias helbred."

"Jeg kan sidde her og synes, at det er træls fra et professionelt perspektiv, men familien er vigtigst frem for alt. Det kan man ikke lave om på," siger Mark O. Madsen til DR.

Den 38-årige falstring fortalte i begyndelsen af 2022, at han havde rykket teltpælene op og banket dem i jorden i byen Scottsdale i den amerikanske delstat Arizona. Med sig havde han både sin kone og parrets to børn.

Han havde lagt en toårig plan, og med et stort hold af trænere omkring sig var målet af vinde et bælte i UFC, som er den største organisation inden for kampsporten Mixed Martial Arts.

Opholdet i USA når ikke at vare i to år, men Mark O. Madsen er ikke færdig som MMA-kæmper i UFC, forsikrer han i et interview med Ekstra Bladet.

Som bryder kulminerede Madsens karriere med OL-sølv i Rio de Janeiro i 2016. Derefter begyndte han at satse på en karriere i MMA-sporten, og i 2019 landede han en kontrakt med UFC.