Glismann inden MMA-kamp mod garvet hollænder: "Jeg er klar på hvad som helst"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Glismann inden MMA-kamp mod garvet hollænder: "Jeg er klar på hvad som helst"
Glismann i ringen i 2021.
Glismann i ringen i 2021.Profimedia
31-årige Louis Glismann stiller op i kvartfinalen i Tipsport Gamechanger i Prag, hvor hovedpræmien i finalen er den nette sum af 300.000 euro. Det vil selvsagt betyde enormt meget for hans familie, hvis han skulle nå det mål. Men ikke desto mindre, så vil han selv i tilfælde af en sejr stadig finde tid til sit arbejde ved siden af, hvor han hjælper anbragte unge med forskellige udfordringer. For udfordringer, det kender han til, og det er et arbejde, han finder stor glæde i.

Louis Glismann er en af Danmarks mest erfarne MMA-kæmpere, og han stiller lørdag aften op til Oktagon 43 i Prag, hvor han for anden gang skal møde den lige så garvede hollænder Melvin van Suijdam.

Et valg, han selv havde mulighed for at træffe, da han som højere seedet fik mulighed for at udvælge sin modstander. 

Sidste gang de mødtes, i 2018, endte det med en klar sejr til danskeren på submission i 2. omgang, og man kunne fristes til at tro, at det er derfor, Glismann havde valgt hollænderen men det omvendte er faktisk tilfældet.

“Nej, det er fordi jeg gerne vil have ham ud af spillet tidligt. De to andre vil jeg kunne tage i finalen, og jeg tror, at jeg har et psykologisk overtag på ham efter sidste kamp.Men det bliver ikke nemt,” fortæller Glismann til Flashscore.

Danskeren, der arbejder på en institution for anbragte unge, ved siden af sin karriere som MMA-kæmper, der foreløbigt har resulteret i en track record på 10 sejre og to nederlag, ved alt om, hvad det rette mindset kan gøre til forskel, når man møder en erfaren modstander som 34-årige van Suijdam.

"Det handler om at finde det rigtige mindset. Jeg er helt sikker på, at jeg kan slå van Suijdam, men jeg forventer også, at han har læst på lektien fra sidst, og at det derfor bliver et brag af en kamp."

Glismann er kendt som en utroligt stærk kæmper, når det gælder submissions, mens van Suijdam har sine forcer inden for grabbling, så derfor regner danskeren med, at hans modstander har trænet op på sine evner inden for brydning, inden de lørdag aften stiller op i ringen. Hvad angår ham selv, der har han gjort, som han plejer.

"Mine forberedelser til denne kamp har været de samme som jeg plejer. Ingen store ændringer, men bare hårdt arbejde hele vejen rundt. Og så fokusere på at forfine min timing og cardio. Nøglen til at slå Marvin er det rigtige mindset, og hvis jeg finder det, så skal jeg nok tage ham. Om det så bliver stående eller på gulvet. "

If it ain't broke, don't fix it, som de siger. Hans modstander arbejder også som lærer ved siden af sit virke som MMA-kæmper, så det er to socialt ansvarlige typer, der tørner sammen, og deres indbyrdes respekt er da også tydelig, når man ser deres indledende interviews før kampen.

Der er let til smil, og Glismann påpeger også der over for van Suijdam, at han gerne vil have ham sendt ud af turneringen, så hurtigt som muligt. Han redegør også for, hvad han overfører fra sin sport til sit arbejde.

"Jeg arbejder som social pædadog på et bosted for anbragte unge med forskellige udfordringer, såsom misbrug, kriminalitet eller andre sociale forhold. Jeg bruger træning og specielt kampsport meget i vores arbejde. I kampsport findes der enormt mange værdier, man kan overføre til sådan et arbejde i form af tilgangen til livet. Det være sig at opretholde disciplin, at få den rette kost, og at erhverve sig positive fællesskaber. Og generelt at arbejde med selvudvikling," fortæller danskeren til Flashscore.

Sejr og 300.000 euro vil ikke betyde noget for det daglige arbejde

Han arbejder døgnvagter, hvilket vil sige, at det kun er to dage om ugen, han skal afsætte tid til det, mens de andre dage er fri til at han kan udføre sin træning. En optimal blanding for ham, og det er ikke noget, han har tænkt sig at lave om på, selv hvis han skulle vinde.

"Nej, det er klart, at jeg gerne vil vinde, og jeg tror, at jeg går videre og kan tage det hele. Og det vil betyde ufatteligt meget for min familie, hvis jeg gør det. Men jeg elsker mit arbejde, og det er noget, jeg har tænkt mig at fortsætte med, uanset hvad der sker," siger han.

Han vurderer alle de potentielle modstandere, der er tilbage i kvartfinalerne, til at have cirka lige gode chancer for at vinde, men han spår selv en finale mod serbiske Bojan Veličković som det sandsynlige udfald. 

Glismann mangler åbenlyst ikke selvtillid, hvilket også vil være et handicap i den sportsgren, han udmærker sig i, og han føler sig på plads, både hvad angår at ramme den perfekte kampvægt og eventuelle overraskelser under kampen.

"Jeg er klar på hvad som helst. Selv, hvis det bliver en hård og langvarig kamp, så er jeg forberedt."

Kampen er ringsat til klokken 22.00, og du kan selvfølgelig følge den på Flashscore.