Son afværger ny Tottenham-skuffelse kort før tid

Son reddede igen Spurs.
Son reddede igen Spurs.AFP
Det holdt hårdt, men Tottenham kunne lørdag eftermiddag snige sig til en sejr på 2-1 i hjemmekampen mod Luton.

Tottenham svarede tilbage på Lutons chokstart og vandt på Son Heung-mins sejrsmål efter 85 minutter.

Dermed avancerer Tottenham foreløbig til fjerdepladsen med 56 point, men Aston Villa på femtepladsen har også 56 point og skal i aktion hjemme mod Wolverhampton senere lørdag.

Tottenham skulle forsøge at revanchere blamagen fra før landskampspausen, hvor holdet tabte 0-3 til Fulham, men Spurs fik den værst tænkelige start.

Blot to minutter var spillet, da Luton fik plads til at sætte et angreb op, og foran et passivt forsvar kunne hollænderen Tahith Chong score overraskende for bundholdet.

Tottenham spillede ingen stor første halvleg, men havde chancer til at udligne.

Største mulighed tilfaldt Son Heung-min, der på en friløber ramte begge stolper, før store ripostchancer også blev misbrugt i noget, der mindede om et skydetelt.

I forsøget på at vende kampen sendte Tottenham-træner Ange Postecoglou offensivspilleren Brennan Johnson i aktion fra anden halvlegs start, og det var et godt træk.

Waliseren skabte den ene gang efter den anden farlige situationer med indlæg fra venstre side, og efter fem minutter udløste det et selvmål fra Issa Kabore.

Med et lille kvarter tilbage troede de fleste på stadion, at Johnson havde bragt Tottenham på 2-1.

Han blev spillet helt fri ved forreste stolpe, og hans forsøg fra kort afstand blev blokeret af keeper Thomas Kaminski, før bolden dansede videre på målstregen med kurs mod scoring.

I sidste øjeblik blev bolden sparket væk af en forsvarer, og siden viste teknologien, at det var et spørgsmål om ganske få millimeter, der skilte Tottenham fra at score.

Tottenham skulle vente til det 86. minut til det forløsende sejrsmål, og igen var Johnson indblandet.

Stillingen
StillingenFlashscore

Han lagde bolden af til Son, der scorede via en afretning. Kort efter lod Son sig udskifte med Pierre-Emile Højbjerg, der var med til at køre sejren hjem, og danskeren nåede at hive et gult kort til sig.