Jordan overrumpler Sydkorea og er finaleklar ved Asian Open for første gang

Jordan fejrer deres første finaleplads nogensinde.
Jordan fejrer deres første finaleplads nogensinde.Profimedia
Uventet er Jordan er klar til finalen om at blive asiatisk mester i fodbold for første gang.

Sydkorea indtog ellers rollen som storfavorit i tirsdagens semifinale ved mesterskabet i Qatar, men på to mål i anden halvleg vandt Jordan højst overraskende med 2-0.

Ser man på de to holds trupper, var det forventet, at der ville være stor niveauforskel. Sydkoreas trup tæller profiler fra blandt andet Mainz, Stuttgart, Celtic, PSG, Wolverhampton samt Tottenham-stjernen Son Heung-min.

Kantspilleren Mousa Al-Tamari er jordanernes eneste landsholdsspiller fra en europæisk klub. Montpellier-esset viste sig at blive en afgørende faktor.

I begyndelsen af anden halvleg stjal han bolden og lagde op til Jordans første mål, og midt i halvlegen drev han bolden fra midten af banen og frem til feltkanten, før han sparkede Jordan i fodboldhimlen.

I finalen venter enten Iran eller værtsnationen Qatar. De to hold mødes onsdag.

Sydkoreas exit betyder, at FC Midtjylland nu kan se frem til, at angriberen Cho Gue-sung vender retur forud for forårsstarten i Superligaen.

Cho var afgørende i Sydkoreas ottendedelsfinale mod Saudi-Arabien, hvor han udlignede i de døende sekunder af den ordinære spilletid. Senere scorede Cho også, da Sydkorea vandt opgøret i straffesparkskonkurrence.