Silkeborg klar til mesterskabsslutspil trods afklapsning i Brøndby

Silkeborg klar til mesterskabsslutspil trods afklapsning i BrøndbyLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Selvom måltavlen viste 4-1 til Brøndbys værter ved slutfløjt, så betød OBs nederlag til FCK, at Silkeborg lander i den bedste halvdel af den danske Superliga.

Et hattrick af Yuito Suzuki grundlagde den meget fortjente sejr til et tændt Brøndby

Ude mod Brøndby tabte Silkeborg således med 1-4, men fastholder sjettepladsen efter sidste runde af grundspillet. Silkeborg har 27 point og holder sig tre point foran OB, der søndag tabte til FC København.

Brøndby ligger nummer to i ligaen - et point bag FC Midtjylland - efter en flot præstation på hjemmebane.

Særligt den japanske angriber Yuito Suzuki vil huske opgøret, da han scorede hattrick i den overbevisende sejr.

Trods Silkeborg kom til Brøndby med en skrækkelig stime af nederlag, var holdet fint med i kampens første halve time, hvor Brøndby havde svært ved at skabe chancer.

En delvis tilfældighed skulle hjælpe Brøndby i gang. Daniel Wass sendte et hjørnespark ind foran mål, hvor Yuito Suzuki ved forreste stolpe ville snitte bolden videre til bageste stolpe. Men japanerens hovedstød sejlede i stedet flot ind i hjørnet til 1-0.

Målet inspirerede Brøndby til at jagte målet til 2-0, og det kom en håndfuld minutter før pausen.

Uden for feltet lagde Nicolai Vallys bolden til rette for den belgiske nyerhvervelse Jordi Vanlerberghe, der fra knap 25 meter hamrede bolden i målhjørnet.

I anden halvlegs første minutter havde Brøndby gode muligheder for at lukke kampen med et mål til 3-0, men i stedet slog Silkeborg tilbage.

I en sjælden kontra blev den indskiftede angriber Tonni Adamsen spillet fri på kanten af feltet. Han vendte rundt om sig selv og sparkede reduceringen ind ved den ene stolpe.

Udeholdets håb om point levede dog ikke længe. Bare fem minutter senere var Brøndby igen foran med to. Yuito Suzuki driblede sig fri lige uden for feltet og sendte bolden uden for målmand Nicolai Larsens rækkevidde til stillingen 3-1.

Med 20 minutter tilbage fuldendte japaneren også sit hattrick, da han i fri position gjorde det til 4-1.