FCK-indleder guldjagten med sikker sejr i Silkeborg: Mattsson igen målscorer

FC København straffede værternes uskarphed
FC København straffede værternes uskarphed Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Magnus Mattsson spillede ikke en stor kamp, men han fortsatte alligevel sin lovende start for FC København, da han åbnede scoringen for mesterholdet i søndagens udekamp mod Silkeborg.

På tre mål i anden halvleg vandt FCK forårspremieren i Silkeborg med 3-0 og lægger pres på FC Midtjylland og Brøndby, inden de to hold mødes til topkamp senere søndag.

FCK's nyindkøb Magnus Mattsson, tidligere profil hos Silkeborg, vandt dermed også brødreduellen mod lillebror Pelle Mattsson, som tørner ud for Silkeborg. Og storebror scorede, ligesom han gjorde i midtugen mod Manchester City.

Gæsterne var bedst spillende i det meste af første halvleg, og kun en minimal offside opdaget af VAR forhindrede Stefan Thordarson i at blive selvmålsskytte efter godt et kvarter.

Magnus Mattsson fik også bolden i mål i første halvleg. Denne gang var offsiden i opspillet dog tydelig på en ellers velspillende Oscar Højlund.

Kent Nielsen råbte og skreg ude på sidelinjen. Han var slet ikke tilfreds med sine spillere, der normalt er dygtige i pasningsspillet. Det var ikke tilfældet i første halvleg.

På tærsklen til pausen fik midtjyderne endelig en smule gang i spillet. Og de var tæt på at gå til pause i front.

Kamil Grabara fjumrede med bolden ved et indlæg, og den dumpede ned lige foran Callum McCowatt. Fra fem meter skulle han bare undgå at ramme Denis Vavro på målstregen, men det formåede han ikke.

Efter pausen åbnede kampen sig op, og begge hold fik et par gode chancer allerede inden for de første fem-ti minutter.

Tonni Adamsen var en stor synder for Silkeborg, og hans afbrændere endte med at koste. Savnet af topscorer Alexander Lind, der var i karantæne, var stort.

Magnus Mattsson fik til gengæld sit mål på den gamle hjemmebane, da han i 54. minut kunne glide et perfekt, fladt indlæg fra Christian Sørensen i mål.

Og mindre end ti minutter efter faldt kampens reelle afgørelse. Viktor Claesson blev spillet fri, og efter at have rundet målmand Nicolai Larsen kunne han let trille bolden ind til 2-0.

I slutminutterne blev sejren cementeret af Mohamed Elyounoussi, som slap fri efter en fejl i hjemmeholdets bagkæde.