Sønderjyske holder på svensk supervikar: "Vi var aldrig i tvivl"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske holder på svensk supervikar: "Vi var aldrig i tvivl"
Mattias Pettersson, her i aktion for Mora i hjemlandet, får forlænget sit ophold i det sønderjyske.
Mattias Pettersson, her i aktion for Mora i hjemlandet, får forlænget sit ophold i det sønderjyske.Profimedia
Sønderjyskes ishockeyhold er gået fra sejr til sejr i 2024, og nu har klubbens ledelse valgt at forlænge kontrakten med en af hovedpersonerne bag opturen.

Målmand Mattias Pettersson spiller også i næste sæson i den lyseblå trøje, meddeler klubben i en pressemeddelelse.

"Han er en meget stabil målmand, og den ro, han udstråler, forplanter sig også til holdet foran ham. Vi var aldrig i tvivl om, at vi skulle gøre, hvad vi kunne for at forlænge med ham," siger administrerende direktør Klaus Rasmussen.

Historien om Pettersson er et lille eventyr. Op til Final 4-stævnet i januar kom Sønderjyske i knibe på målmandsposten, fordi både Patrick Galbraith og Nicolaj Henriksen var skadet.

Klubben gik på jagt efter en vikar og fandt Pettersson i Sverige, hvor han ikke havde spillet en eneste kamp i hele sæsonen.

Med kort varsel kom han til Danmark, reddede 44 ud af 45 skud i Final 4 og kunne derefter kalde sig pokalvinder og årets pokalfighter.

I første omgang rejste han hjem til Sverige og genoptog sit civile job, men da Sønderjyskes målmandsproblemer fortsatte, sendte man igen bud efter Mattias Pettersson, som fik en aftale for resten af denne sæson.

Den 33-årige svensker har haft væsentlig andel i, at holdet er nået helt frem til DM-finalen. Nu forlænger han altså opholdet i Vojens med et år.

"Det er rigtig dejligt, at det hele kan fortsætte i den nye sæson, og jeg vil også gerne røbe, at det heller ikke var en svær beslutning at træffe. Jeg trives i klubben, med holdet og de fantastiske fans."

"Alt her kører top professionelt, og alle har taget hånd om mig fra første dag. Jeg føler mig virkelig velkommen her," siger Mattias Pettersson.

Sammen med holdkammeraterne indleder han finaleserien mod Esbjerg fredag aften. Sønderjyske har hjemmebane i den første kamp, der begynder 19.30.