Sønderjyske slår Herning og udligner i samlet regnskab

Esbjerg og Aalborg sørgede også for rigeligt med mål denne tirsdag.
Esbjerg og Aalborg sørgede også for rigeligt med mål denne tirsdag.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Der var masser af mål og drama i begge ishockeysemifinaler tirsdag aften, da Sønderjyske slog Herning 5-4 og udlignede det samlede regnskab, mens Esbjerg Energy vandt 4-3 over Aalborg Pirates og bragte sig foran 3-1 i den serie.

Sønderjyske var i opgøret mod Herning flere gange oven på og brændte et hav af chancer, men hver gang formåede Herning at kæmpe sig tilbage i kampen.

I overtiden var hjemmeholdet dog skarpest, da Nikolaj Krag opfangede en løs puck og kynisk sendte den i mål.

Dommerne brugte efterfølgende lang tid på at se scoringen igennem, men der var intet at komme efter, og det matchvindende mål stod.

Dermed står det 2-2 mellem de to mandskaber i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Halvvejs i første periode tirsdag aften sendte David Madsen hjemmeholdet i front, da han helt fri tæt på mål sendte pucken i netmaskerne.

Den føring holdt ind i anden periode, hvor Hernings Jesper Thornberg bragte balance i regnskabet.

Det varede dog kort, for lidt over et minut efter kom Sønderjyske tilbage i førerselen, da Oscar Drugge udnyttede et sønderjysk overtal.

Kampen bølgede frem og tilbage, og med 12 sekunder tilbage af anden periode gjorde midtjydernes Patrick Madsen det til 2-2 i et midtjysk powerplay.

Kort inde i tredje periode tog gæsterne også føringen, da Cameron Brown gjorde det til 3-2.

Sønderjyske skulle ikke bruge lang tid på at svare igen, og med to scoringer fra henholdsvis Gustav Nielsen og Jacob Schmidt-Svejstrup på lidt over to minutter var kampen på ny vendt, og Sønderjyske var tilbage i front.

Med otte minutter tilbage af kampen udnyttede Herning endnu en gang et overtal. Jesper Thornberg nettede for anden gang i kampen, og så skulle kampen afgøres i overtid, hvor Sønderjyske var skarpest.

I den anden semfinaleserie mellem Esbjerg Energy og Aalborg Pirates skulle der ligefrem dobbelt overtid til for at finde en afgørelse tirsdag aften.

Esbjerg kom ellers tidligt på sejrskurs, da vestjyderne i første periode kom foran hele 3-0.

I tredje periode svarede Aalborg dog igen med tre mål i de sidste ti minutter og sendte dermed kampen i overtid.

Her endte de første 20 minutter målløse, og så skulle de to hold ud i en ny periode.

Efter mere end 90 minutters ishockey faldt afgørelsen endelig, da hjemmeholdets Frederik Bjerrum sendte pucken i nettet og sikrede Esbjerg sejren.