Aalborg tæver Esbjerg og forlænger semifinaleserie

Tommy Giroux og Aalborg fik en livline fredag.
Tommy Giroux og Aalborg fik en livline fredag.Profimedia
Aalborg Pirates lever endnu i DM-semifinaleserien i ishockey og har i første omgang udskudt sommerferien til på søndag.

Med kniven for struben i fredagens femte semifinale mod Esbjerg lykkedes det for de nordjyske ispirater at vinde 5-2 og dermed reducere til 2-3 i semifinaleserien.

Esbjerg har stadig to muligheder for at spille sig til finaleserien. Den næste mulighed er søndag på egen is.

At den første vestjyske mulighed blev forsømt skyldes, at holdet trods en tidlig føring i Aalborg var trykket i bund i store dele af kampen.

I en begivenhedsrig første periode åbnede Joshua Winquist målscoringen, da han fulgte op tæt under mål. Efterfølgende udlignede Tobias Ladehoff i overtal, før Pierre-Olivier Morin scorede på en omstilling og sikrede kampens første Aalborg-føring. Inden periodens udgang udlignede Phillip Schultz efter et vestjysk overtal.

Canadieren Tommy Giroux stod bag anden periodes eneste scoring, da han fuldendte en flot omstilling og sendte Aalborg i front med 3-2 fire minutter inde i perioden.

I tredje periode udbyggede Jeppe Korsgaard og Morin føringen og skabte fredagsfest i Sparekassen Danmark Isarena.

I den tætte semifinaleduel mellem Herning og Sønderjyske har sønderjyderne sikret sig overhånden.

Fredag vandt holdet med 4-2 i Herning og fører nu semifinaleserien med 3-2.

Dermed kan Sønderjyske afgøre serien hjemme i Vojens på fredag, hvis holdet formår at tage endnu en sejr.