Sønderjyske dukker Esbjerg og tager første stik i DM-finale

Jubel i Sønderjyske efter finalekampen i Metalligaen i ishockey mellem Sønderjyske og Esbjerg Energy i VojensMikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Sønderjyskes meget formstærke ishockeyhold kom fredag et skridt nærmere DM-guldet.

2-1 sejrede sønderjyderne på hjemmebane over Esbjerg Energy i den første finalekamp om guldet.

I en meget tæt kamp skulle der fire perioder til, inden den canadiske forward William Pelletier afgjorde affæren efter næsten 70 minutters spil.

Esbjerg har søndag mulighed for at svare tilbage, når holdet er vært for den anden af potentielt syv finalekampe.

Værterne lagde bedst fra land fredag og burde nok have været foran, inden udeholdets Brandon Magee efter 18 minutters spil smækkede pucken ind højt i målet efter en fremragende tværpasning af Oliver Kjær.

Udefansene jublede, men glæden varede, for mindre end et minut senere bragte Valdemar Ahlberg balance i regnskabet.

Også i anden periode var Sønderjyske en lille kende bedre end gæsterne, men nogen stor forskel var der ikke tale om.

Og i tredje periode havde gæsterne fået ny luft og var bedst i en intens duel, der dog manglede scoringer.

Tre minutter inde i fjerde periode fejrede hjemmeholdet for første gang sejren, men kampens dommerteam kom efter at have set video frem til, at der var offside, da William Pelletier ellers flot kom på tavlen.

Han tog dog revanche lidt senere og udskød denne gang sin fejring et øjeblik, indtil han havde kastet et blik på dommerne.