Redaktøren anbefaler: 'Gipfeltreffen' i Bundesligaen, AFCON-finale og Super Bowl

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktøren anbefaler: 'Gipfeltreffen' i Bundesligaen, AFCON-finale og Super Bowl

Der er dømt rematch af 2020-finalen i Las Vegas søndag nat.
Der er dømt rematch af 2020-finalen i Las Vegas søndag nat.AFP
Weekenden er nok engang kommet, og derfor lander også vores ugentlige anbefalinger til, hvad du kan bruge din tid foran flimmerkassen på. Weekendens helt store begivenhed er den amerikanske Super Bowl, men omkring på de europæiske og afrikanske fodboldbaner sker der nu også lidt.

Lørdag 10. februar

AS Roma - Inter (Kl.18.00)

Efter fyringen af José Mourinho er der kommet en gammel klublegende på bænken for AS Roma, nemlig den tidligere midtbaneslider og italienske landsholdsspiller Daniel de Rossi. Og det har været en glimrende beslutning af Romas ledelse indtil videre, da Roma under de Rossis ledelse har vundet alle deres tre, første kampe efter Mourinho.

Man kan dog argumentere for, at alle de tre sejre er sket på en lidt billig baggrund, da det har været nedrykningskandidater, det er gået ud over. Nu venter en helt anden udfordring, når tabel-førende Inter kommer på besøg på det olympiske stadion i Rom. 

Senest vandt Roma med 4-0 over Cagliari i en kamp, hvor danske Rasmus Nissen Kristensen fik en halv times tid på banen, mens Inter, der har vundet deres seneste seks kampe på tværs af turneringer, og kun lukket to mål ind i disse, med en 1-0 sejr over Juventus cementerede deres titelambitioner.

Anriberen Lautaro Martinez har med 19 mål i 20 kampe været en stor del af årsagen til, at de ambitioner har gang på jord, og ham bliver det Romas primære opgave at neutralisere.

Stillingen
StillingenFlashscore

Inter løber dog på banen med visheden om, at en sejr vil sende dem syv point foran "Den Gamle Dame" på andenpladsen og dermed åbne en direkte Autostrada til det italienske mesterskab. Om den snu midtbaneræv de Rossi fra sin position på trænerbænken kan dæmme op for det milanesiske pres, det vil tiden vise.

Leverkusen - Bayern München (kl. 18.30)

En af de potentielt mest afgørende kampe i Bundesligaen i denne sæson fløjtes i gang lørdag aften. Her besøger de tyske rekordmestre fra Bayern München nemlig Bayer Leverkusen, der under Xabi Alonsos ledelse af brændt den bedste, tyske række totalt af indtil videre.

Til manges overraskelse indtager de derfor førstepladsen med to points afstand ned til netop Bayern. En sejr til gæsterne vil derfor berøve Leverkusen deres førsteplads, mens en hjemmesejr for alvor vil komme til at fyre op for gulddrømmene på BayArena.

Leverkusen har et af de hotteste talenter i Europa lige nu i playmakeren Florian Wirtz på bare 20 år, mens de i front har haft stor glæde af nigerianske Victor Boniface. Sidstnævnte er dog for tiden ude med en skade, så Leverkusen må spille på andre tangenter mod verdensstjernerne fra Bayern.

Wirtz' sæson indtil videre
Wirtz' sæson indtil videreFlashscore

Seneste opgør mellem de to mandskaber endte med 2-2 i München efter et højdramatisk opgør, hvor Leverkusen først fik udlignet på straffespark langt inde i overtiden. 

Denne gang er spændingen på et endnu højere niveau, så man kan blot krydse fingre for, at spillet på banen også lever op til det niveau. Med to angrebsivrige hold over for hinanden kan man godt tillade sig at skrue forventningerne lidt op.

Real Madrid - Girona - (Kl. 18.30)

Man kan ikke brokke sig over udvalget af kampe først på lørdag aften, hvor det kan blive nødvendigt at have mere end en skærm kørende. For også i La Liga venter der et topopgør.

Hele sæsonen har folk forventet, at Girona ville forsvinde ud af billedet efter en elektrisk start på sæsonen, men her i midten af februar kan de vende tilbage til toppen af tabellen med en sejr over Real Madrid på lørdag.

De tager til Bernabeu kun to point efter deres titelrivaler og er i fin form med 15 kampe uden nederlag i ligaen, som de har taget hul på, efter de tabte til Los Blancos i slutningen af september. De tabte point i sidste runde, men uafgjort på udebane mod Real Sociedad er på ingen måde et dårligt resultat.

H2H
H2HFlashscore

Efter det uafgjorte resultat havde Real Madrid chancen for endelig at lægge afstand til Michels mandskab, men det lykkedes ikke, da de indkasserede en udligning i sidste minut i Madrid-derbyet. De vil være desperate for endelig at ryste deres udfordrere af sig på hjemmebane, og derfor også gøre alt for at forsøge at vinde.

Et nederlag til Girona vil ikke ødelægge det lille holds titelhåb, når man tænker på, hvor lang tid der er tilbage af sæsonen, men når man tænker på, hvor nådesløse Carlos Ancelotti og co. kan være, så har underdogsene fra Girona ikke råd til at være fem point bagud, selv på dette tidspunkt af sæsonen.

Deres opgave bliver endnu sværere af, at deres manager er suspenderet sammen med Daley Blind og Yangel Herrera, men ingen bør længere afskrive Girona på forhånd, for det kan man hurtigt komme til at fortryde.

Søndag den 10, februar

Africa Cup of Nations-finalen - (Kl. 21.00)

Værterne fra Elfenbenskysten tager imod Nigeria i AFCON-finalen på søndag, hvor vi finder afslutningen på en utrolig dramatisk turnering.

Elefanternes vej til finalen har været intet mindre end bemærkelsesværdig.

Efter at have fyret deres træner Jean-Louis Gasset efter et skuffende gruppespil, hvor de kom videre som en af de bedste treere, slog Elfenbenskysten de forsvarende mestre Senegal ud på straffespark, før de derefter kæmpede sig forbi Mali med 10 mand. I semifinalen vandt de så over D.R. Congo på Sebastien Hallers mål.

Da assistenttræner Emerse Fae tog over midtvejs i turneringen, troede han nok ikke rigtig på, at Elfenbenskysten kunne nå finalen midt i alt kaosset. Men på søndag har de en kæmpe chance for at vinde deres første AFCON siden 2015 foran et larmende hjemmepublikum.

Men det vil Nigeria have en ting eller to at sige til.

Super Eagles har været det stærkeste defensive hold i turneringen og har kun lukket to mål ind, hvoraf det ene var på straffespark. De har været bundsolide bagude, men ikke altid sammenhængende offensivt. Men i store turneringer er det ofte et godt forsvar, der får dig over stregen.

Nigerias Osimhen har også været svær at køle ned på det sidste.
Nigerias Osimhen har også været svær at køle ned på det sidste.AFP

På trods af de manglende mål har Victor Osimhen arbejdet stenhårdt i front, og Atalantas Ademola Lookman har flere gange vist sig flot frem for sit land.

Forhåbentlig får vi en fantastisk kamp som afrunding på en fantastisk måned.

Super Bowl LVIII - (Kl. 00:30) 

"The Greatest Show on Turf' er klar til sin 54. udgave natten til mandag , hvor Kansas City og San Francisco mødes i Las Vegas for at se, hvem der bliver kronet som Super Bowl-mestre.

Det er ikke noget nyt at se de regerende mestre fra Kansas, som er tilbage i Super Bowl for fjerde gang på bare fem år, og denne kamp er også en gentagelse af finalen fra 2020, hvor quarterback Patrick Mahomes og co. triumferede.

Der er ikke meget, der har ændret sig for Chiefs i løbet af denne svimlende periode. Træneren Andy Reid er stadig den samme, mens Mahomes stadig styrer angrebet. Travis Kelce er stadig den bedste tight-end, selvom hans star-quality måske nok bliver overstrålet af sin kæreste Taylor Swift i år. Intet NFL-hold har større kendisfaktor i hele verden end Kansas.

Siden det møde i 2020 har tingene bestemt ændret sig for 49ers. Deres træner Kyle Shanahan er måske nok blevet på posten, men Jimmy Garropolo, som nu ironisk nok bor i Vegas, er blevet erstattet som quarterback af 'Mr Irrelevant' Brock Purdy.

Han var det sidste valg i NFL-draften i 2022, men det har ikke forhindret ham i at stige fra ubemærkethed til at stråle på den største scene af dem alle. I løbet af sæsonen har han ligget på en femteplads i samlede passing yards, en plads over Mahomes og med en løn, der ikke kunne være mere forskellig fra Kansas-spillerens.

De to vil være i rampelyset, og den, der kommer ud på toppen, vil sandsynligvis blive udnævnt til den mest værdifulde spiller (MVP). For Mahomes er det ikke noget nyt, men kan den ultimative underdog Purdy løfte sit hold forbi Chiefs? Det bliver afgjort en Super Bowl, der er værd at se.

Redaktøren
RedaktørenFlashscore