Popovic blæste sine tropper til sejr over Tyskland i montenegrinsk inferno

Popovic blæste sine tropper til sejr over Tyskland i montenegrinsk inferno mandag aftenProfimedia
I en stemningsfyldt atmosfære spillede Montenegro sig mandag aften alene til tops i sin gruppe ved kvindernes EM i håndbold.

Med en sejr på 29-25 over Tyskland har den ene af de tre værtsnationer nu fire point, hvilket er to point flere end mandagens modstander. Begge mandskaber havde vundet deres første kamp ved EM. Gruppens to øvrige hold, Polen og Spanien, mødes senere mandag aften, og de spiller altså om at komme op på siden af Tyskland.

De tre bedste hold går videre fra gruppespillet. Ligesom ved Montenegros første kamp var der fuld smæk på tribunerne, da nationalmelodien blev afspillet, og værtsnationen lever højt på opbakningen.

Spænding i slutfase

Den tidligere megastjerne Bojana Popovic står i spidsen for Montenegro, som efter få minutter lagde sig i front af opgøret. Undervejs i første halvleg nåede føringen op på fire mål. Særligt Djurdjina Jaukovic; skilte sig ud med et hav af scoringer, og Tyskland havde svært ved at følge med.

Silje Brøns Petersen, der er både født og opvokset for Danmark, bød i løbet af kampen ind med en enkelt scoring for Tyskland. Tyskland formåede at skabe en smule spænding i slutfasen. Føringen var nede på to mål med få minutter igen, men trods et lille udfald i koncentrationen slog Montenegro hårdt tilbage og tog en overbevisende sejr.

I gruppe C vandt Holland med 30-15 over Nordmakedonien og er på førstepladsen. Frankrig kan med en sejr over Rumænien senere mandag kravle op på siden af hollænderne. Danmark spiller tirsdag aften mod Sverige