Genrejst forsvar tillader Heindahl at toppræstere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Genrejst forsvar tillader Heindahl at toppræstere
Genrejst forsvar tillader Kathrine Heindahl at toppræstere
Genrejst forsvar tillader Kathrine Heindahl at toppræstereProfimedia
Efter en til tider vaklende indsats defensivt i EM-åbningsnederlaget mod Slovenien var det danske forsvar atter hårdttacklende og i sync, da Serbien blev knust søndag.

I centrum for det stod kampens spiller, stregspiller Kathrine Heindahl, som gjorde det rigtig surt at være serber lige fra kampens start. Det gav pote i en næsten perfekt første halvleg.

"Vi havde det forsvar, som vi nu har været kendt for i nogle år. Allerede i første halvleg havde vi otte kontramål, tror jeg. I hele kampen mod Slovenien havde vi ni kontratryk", lyder det fra Team Esbjerg-spilleren.

Hun havde flere store individuelle aktioner i forsvaret, og det var muligt, fordi det lykkedes at holde midteraksen helt kompakt.

"Det føltes bare godt. Vi lavede ikke de individuelle fejl, som skaber usikkerhed. Jeg følte mig sindssygt godt tilpas, forklarer Heindahl, som fik mulighed for at præstere sit ypperste. Det var dejligt at kunne bidrage med rigtig meget af det, som jeg gerne vil stå for i form af attitude og hårdhed i forsvaret. Og krydret med nogle scoringer, så var det dejligt at kunne bringe den Kathrine Heindahl, jeg synes er den bedste udgave."

Den udgave har landstræner Jesper Jensen, der også har Heindahl i stalden på klubholdet Team Esbjerg, set i noget tid nu. Hun er ifølge landstræneren en vigtig skikkelse på holdet.

"Heindahl har spillet rigtig godt i de seneste par uger med landsholdet. Det var ikke tilfældigt, at da Sandra Toft ikke var med (i nogle af kampene ved Golden League, red.), der var Heindahl anfører. "Hun har en stor stemme og er en, de andre kan læne sig opad."

Heindahl og defensiven skal atter stå sin prøve, når Sverige venter tirsdag i den sidste gruppekamp. Den, og opgøret mellem Slovenien og Serbien, afgør, om Danmark får nul, ét, to eller de maksimale fire point med til mellemrunden.

/ritzau/