Onsdag byder på store pokalkampe i både Danmark og England – Få overblikket her

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Onsdag byder på store pokalkampe i både Danmark og England – Få overblikket her

Arsenal jubler over sejrsmålet mod Chelsea.
Arsenal jubler over sejrsmålet mod Chelsea. Profimedia
Flere store hold tørner sammen, når der onsdag skal spilles pokalfodbold i både Danmark og England.

Danmark (Sydbank Pokalen)

Der bliver kamp om pladserne, når der onsdag skal spilles om avancement i den danske pokalturnering. Tirsdag var SønderjyskE det første hold, der kvalificerede sig til kvartfinalen, da de slog Nykøbing FC efter forlænget spilletid. Onsdag skal der findes yderligere fem hold, der skal med videre i turneringen.

13:30

Middelfart – AaB

Kriseramte AaB er store favoritter i kampen mod 3. Divisionsholdet Middelfart. Det er dog langt fra sikkert, at nordjyderne får en let kamp. AaB gik med møje og besvær videre i turneringen, da de vandt 3-1 efter forlænget spilletid mod Vanløse, som også er at finde i 3. Division.

I modsætning til AaB, ser det glimrende ud for Middelfart i landets fjerdebedste række. Det fynske hold fører nemlig rækken med hele syv point ned til andenpladsen.

Middelfart er kommet til ottendedelsfinalen ved at slå Give Fremad, FC Fredericia og Sædding/Guldager IF.

 

Aarhus Fremad – Fremad Amager

En af de største overraskelser i pokalturneringen kom, da Aarhus Fremad bankede Superliga-klubben Brøndby IF med hele 4-0. Det betyder, at 2. Divisionsholdet i dag tager imod Fremad Amager fra 1. Division. Aarhus Fremad er også ganske godt kørende i landets tredjebedste række, hvor de indtager andenpladsen lige bag Esbjerg FB.

Fremad Amager kom til ottendedelsfinalen efter at have slået FC Roskilde med 2-1. Amager-klubben kæmper en hård kamp for overlevelse i 1. Division, hvor det indtil videre er blevet 17 point i 16 kampe.

Selvom Fremad Amager spiller en række højere end Aarhus Fremad, så er det faktisk det jyske hjemmehold, der er bookmakernes favorit.

 

17:30

Vejle – AC Horsens

Der venter et stort jysk opgør, når 1. Divisionens tophold fra Vejle tager imod AC Horsens fra Superligaen. Sidste gang, de to hold spillede mod hinanden, var i sidste års udgave af pokalturneringen. Her var det traditionsklubben fra Vejle, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret efter forlænget spilletid.

Vejle og Horsens er kommet til ottendedelsfinalen efter at have slået henholdsvis Brabrand IF og Hørsholm-Usserød.

 

18:00

Thisted FC – FC København

FC København skal en tur til Thy og forsøge at spille sig videre i pokalturneringen. Københavnerne måtte helt ud i en straffesparkskonkurrence for at besejre Hobro i seneste runde af pokalen. Thisted FC skulle kun bruge 90 minutter på at ekspedere FC Helsingør ud af turneringen.

De to klubber mødte senest hinanden tilbage i 2006 i pokalturneringen, hvor det blev til en sejr til FCK efter straffesparkskonkurrence.

 

19:30

Randers FC – Silkeborg IF

Onsdag aften byder på en ottendedelsfinale mellem de to Superligaklubber Randers FC og Silkeborg IF. Randers kom videre i turneringen ved at slå Vendsyssel FF med 2-0. Kronjyderne har dog ikke vundet siden midten af september i Superligaen, så det er et hold, der er inde i en lille krise.

Silkeborg er klar til kampen i aften, efter at have slået Næstved BK med 3-0 i seneste runde.

Silkeborg og Randers mødte hinanden i kvartfinalen af pokalturneringen i 2018, hvor holdet fra Søhøjlandet vandt med 3-1 efter forlænget spilletid. Silkeborg gik i øvrigt hele vejen til finalen samme år, hvor det dog endte med et nederlag på 3-1 til Brøndby IF.

 

England (Carabao Cup)

20:45

Arsenal – Brighton

Premier League-førerholdet fra Arsenal tager imod Brighton, hvor holdene skal kæmpe for at komme videre i turneringen. Arsenal nåede semifinalen i seneste sæson, hvor de dog tabte til de senere vindere fra Liverpool.

Brighton vandt 2-1 sidste senest mod Arsenal på Emirates, men det er dog holdet fra London, der påtager sig favoritværdigheden i aftenens kamp.  

 

Newcastle – Crystal Palace

Newcastle og Crystal Palace tørner også sammen onsdag aften. De to hold plejer at spille meget tætte kampe. Deres seneste møde endte da også 0-0 tilbage i starten af september.

 

Nottingham Forrest – Tottenham

Nottingham Forrest skal kigge et stykke tilbage i historiebøgerne for at finde den seneste sejr over Tottenham. Sidste gang, at den traditionsrige klub kunne trække sig sejrrigt ud, var nemlig i 1997. Det skal dog siges, at de to klubber kun har mødt hinanden seks gange siden da.

 

Southampton – Sheffield Wednesday

Southampton skal spille sin første kamp siden 2018 uden Ralph Hasenhüttl på sidelinjen. Klubben valgte nemlig at fyre manageren efter en sløj pointmæssig periode. Det bliver derfor Ruben Selles, der skal sætte holdet op og forsøge at gå videre mod Sheffield Wednesday fra League One.

 

West Ham – Blackburn

Jon Dahl Tomassons Blackburn skal en tur til London Stadium og spille mod West Ham. Blackburn ligger aldeles godt til i den næstbedste række i landet, hvor de lige nu indtager andenpladsen. Tomasson og Blackburn får dog testet sig selv på højeste niveau, nå kampen fløjtes i gang.

 

Wolverhampton - Leeds

Bundholdet fra Wolverhampton skal forsøge at hente en sjælden sejr, når Rasmus Nissen Kristensen og Leeds kommer på besøg.

Wolves har blot hentet ti point i 14 kampe i indeværende Premier League-sæson og er derfor placeret i bunden af tabellen. Leeds har været lidt bedre og har da også vundet i de seneste to indbyrdes opgør.

 

21:00

Liverpool – Derby

Liverpool vandt turneringen i seneste sæson. Nu skal det hårdtprøvede hold forsøge at spille sig videre mod League One-klubben fra Derby.

Liverpool har indtil videre haft en besynderlig sæson, hvor de i skrivende stund er placeret som nummer otte i Premier League hele 15 point efter Arsenal på førstepladsen.

 

Manchester City - Chelsea

Dagens største kamp bliver spillet på Etihad, hvor Manchester City tager imod Chelsea.

I de seneste fem indbyrdes opgør er det blevet til to sejre til Manchester City og tre sejre til Chelsea. En af Chelseas sejre var sågar i finalen i Champions League, som London-klubben vandt med 1-0.