Norge lukkede igen mål ind i slutminutterne og fortsatte uheldig stime

Ståle Solbakken har meget at tænke over.
Ståle Solbakken har meget at tænke over.STU FORSTER/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Ståle Solbakkens norske landshold missede sejren, da Slovakiet scorede i slutminutterne i tirsdagens træningskamp. Det er efterhånden blevet en dårlig vane for Norge.

Norge har efterhånden fået et landshold, der navnemæssigt virkelig får folk til at spærre øjnene op. Spillere som Martin Ødegaard og Erling Haaland er til daglig at finde på de bedste klubhold i verden, og de udgør naturligvis også en vigtig del af det norske landshold.

Nordmændene har ikke formået at kvalificere sig til sommerens slutrunde. Tirsdag aften spillede de dog mod Slovakiet, som har kvalificeret sig, og her dominerede det skandinaviske mandskab.

Ståle Solbakkens tropper kom foran ved Alexander Sørloth allerede efter 18 minutter. I starten af anden halvleg havde Erling Haaland chancen for at gøre det til 2-0, men han brændte sit straffespark. I det 87. minut fik Slovakiet så udlignet ved Ondrej Duda, og derfor sluttede kampen 1-1.

Udover den norske skuffelse over ikke at vinde, når man så dominerende, så er det også påfaldende, at Norge igen indkasserede en scoring efter det 80. minut. Det var ottende gang i de seneste 12 kampe. Det er bestemt heller ikke noget, der begejstrer den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken.

"Vi er nødt til at løse det, før det bliver alvor til efteråret. Der er ingen grund til, at det skulle have været spændende i dag. Denne kamp skulle have været afgjort for 100 år siden," siger Solbakken til det norske TV 2 efter kampen.

"Det er et traume for holdet nu, og det sidder i drengenes hoveder. Det er ikke tilfældigt, at de laver flere fejl i de sidste ti minutter end i hele kampen. Det er mit ansvar, og jeg er nødt til at sørge for at luge ud i det," tilføjer han.

Norges næste kampe er i starten af juni, hvor de møder Kosovo og Danmark.