Hjulmand: Tænkte sidste weekend vi skulle være i Marbella for det var pivkoldt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Hjulmand: Tænkte sidste weekend vi skulle være i Marbella for det var pivkoldt
Landstræner Kasper Hjulmand under mixed zone på Hotel Marienlyst i Helsingør
Landstræner Kasper Hjulmand under mixed zone på Hotel Marienlyst i HelsingørLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er helt bevidst, at det danske fodboldlandshold har valgt at spille på hjemmebane i alle fire testkampe inden sommerens EM-slutrunde i Tyskland.

Skulle Danmark have spillet i udlandet, ville det give drænende rejsetid og mindre kvalitet i træningerne, fortæller landstræner Kasper Hjulmand.

Samtidig har landsholdet fået en rigtig god træningsbane med varme i, og derfor kan holdet træne på et jævnt underlag i Helsingør, selv om årstiden sætter sine spor på mange andre græsplæner og fodboldbaner landet over.

"Nu kan vi for første gang med god ro lægge en træningslejr i Danmark i marts. Derfor har vi valgt at være i faste rammer, hvor vi har et setup, som alle kender. Samtidig giver vi også flere fans mulighed for at komme ind og se kampene", siger Kasper Hjulmand.

I marts 2022 var landsholdet på træningslejr i sydspanske Marbella før testkampe mod Holland og Serbien. Dengang ville det have været risikabelt at blive hjemme, for baneforholdene kunne have ødelagt træningerne.

"For to år siden havde vi ikke en ordentlig bane. Vi kunne ikke være i Danmark. Der var ikke noget varme i vores træningsbane, så vi kunne ikke lægge en ordentlig træningslejr her."

"Åge Hareide måtte engang køre landsholdet til Malmø for at træne, fordi han ikke kunne opdrive en træningsbane med varme i Danmark", siger Hjulmand og tilføjer muntert:

"I weekenden gik jeg da uden for og tænkte, at vi skulle da have været i Marbella, for det var pivkoldt. Men selv da vi var dernede for to år siden, var der regnvejr hele tiden."

Ved stålfast at have jagtet hjemmekampe, har Danmark haft færre muligheder at vælge imellem, når der skulle findes en modstander til kampene.

Landsholdet møder Schweiz lørdag i Parken, og tirsdag er Færøerne modstander på Brøndby Stadion. I juni inden EM-afrejsen skal Danmark møde Sverige og Norge på de samme to stadioner.

Lørdagens modstander, Schweiz, har varmet op til testkampen i Parken ved at være på træningslejr i Spanien. Banerne var gode, men vejret knap så godt fortalte schweizernes landstræner, Murat Yakin, fredag på et pressemøde.