Mbappé storspillede da Frankrig slog Polen uden de store problemer

Mbappé storspillede da Frankrig slog Polen uden de store problemerAFP
De franske verdensmestre fra 2018 var overlegne i ottendedelsfinalen mod Polen i en kamp, hvor Olivier Giroud blev Frankrigs all-time-topscorer og Kylian Mbappé scorede sit fjerde og femte mål ved slutrunden.

Det var et fransk hold, der gik ind til kampen mod Polen som favoritter. Franskmændene startede også kampen bedste og fik lagt et lille tryk på polske hold, der stod ret langt tilbage på banen. Det blev dog ikke til scoringer, men blandt fik Kylian Mbappé vist prøver på sin enorme fart.

Kampen bølgede dog frem og tilbage dog med Frankrig som det spilstyrende hold. Polen kom dog længere frem på banen og fik sat flere fine angreb sammen.

Efter 37 minutters spil kom Polen uhyggeligt tæt på at få scoret med en voldsom trippel-chance. Venstrebacken Bartosz Bereszynsky lavede godt gennembrud på venstrekanten og fandt Piotr Zielinski i feltet, der to gange kunne se sine afslutninger blive reddet på stregen. Til sidst faldt bolden ned for fødderne af Jakub Kaminski, der også kunne se sin afslutning afværget inde foran mål.

Det polske hold var kommet bedre med i kampen, men to minutter før pausefløjtet sendte Kylian Mbappé holdkammeraten Oliver Giroud i dybden, som sikkert sparkede bolden i kassen. Det var angriberens scoring nummer 52, hvilket betyder, at han nu er den mest scorende franske landsholdsspiller nogensinde.

Frankrig kunne derfor gå til pause i front med 1-0.

Mbappé cementerede sejren i anden halvleg

Det franske landshold var bestemt ikke klar til at tage til takke med kun at føre 1-0. De kom derfor bragende ud til anden halvleg og maste Polen helt tilbage i eget felt. De regerende verdensmestre havde optræk til chancer, men kom ikke tæt på.

Polen var tvunget til at komme frem på banen og jagte en scoring, hvilket gav plads til, at Frankrigs hurtige spillere flere gange kunne komme afsted i omstillinger. I det 74. minut gik den heller længere for polakkerne. De franske spillere slog til på et kontraangreb, hvor Ousmane Dembele fandt Kylian Mbappé i venstre side af feltet, som sparkede bolden knastørt op i det korte hjørne.

2-0-føringen betød, at Frankrig var så godt som sikre på at vinde kampen og derfor ikke spillede i lige så højt tempo. Polen havde svært ved at få fat i bolden og kunne derfor ikke jagte den reducering, der ville skabe spænding til sidst i kampen.

Frankrigs store stjerne Kylian Mbappé ville dog gerne lave flere mål, og i det 90. minut modtog han bolden i feltet og knaldede bolden op i hjørnet og scorede dermed sit femte mål ved VM i Qatar.

Efter 95 minutter fik Polen dog et straffespark og havde muligheden for at pynte på resultatet. Robert Lewandowski sparkede og brændte, men sparket skulle tages om, fordi Hugo Lloris havde forladt målstregen før tid. Lewandowski scorede dog på sit andet forsøg og gjorde det til slutresultet 3-1.

Kampen blev herefter fløjtet af og Frankrig vandt dermed stensikkert over et halvtamt polsk mandskab.