Silkeborg-boss: Pokaltriumf og Europa er det rationelle loft for en klub som Silkeborg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Silkeborg-boss: Pokaltriumf og Europa er det rationelle loft for en klub som Silkeborg

Silkeborg IF har vundet pokalturneringen én enkelt gang i løbet af historien, da AB i 2001 blev besejret med 4-1.
Silkeborg IF har vundet pokalturneringen én enkelt gang i løbet af historien, da AB i 2001 blev besejret med 4-1.Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Der er mulighed for at tilføje endnu et vigtigt kapitel til superligaklubben Silkeborgs historie, når silkeborgenserne torsdag spiller pokalfinale mod AGF.

To gange i den 107 år lange klubhistorie har de rødklædtes spillere løftet et trofæ, og intet vil kunne måle sig med den følelse, hvis silkeborgenserne får lov til at gøre det igen torsdag aften engang efter klokken 19.

For med en sportslig og økonomisk placering i midterfeltet af dansk topfodbold er pokaltitlen det ypperst opnåelige. Sådan lyder det fra Silkeborgs mangeårige administrerende direktør, Kent Madsen.

"Hvis man bruger den rationelle side af hjernen, så er en pokaltitel loftet for, hvad Silkeborg kan opnå. Over en hel sæson er det meget, meget svært for os mindre klubber at gøre det bedre end de største hold."

"Drømmen har man selvfølgelig altid i den her branche, og der sker overraskelser i store og små ligaer, så før hver eneste sæson, er der jo en drøm om at vinde det hele. Sådan er det i elitesport. Men chancen for at vi tager en pokaltitel er da noget større, end den er for at vi tager et mesterskab," siger Kent Madsen.

Han er både forventningsfuld og spændt før pokalfinalen.

"For Silkeborg IF er det en ekstremt vigtig fodboldkamp - det er i princippet en af de vigtigste kampe, vi nogensinde har spillet."

"Det vil have enormt stor betydning, hvis vi kan være dygtige og heldige, så vi tager en titel. Det er ikke hverdagskost at have den mulighed. Det at kunne vinde en titel er det helt centrale. Vi er en klub fra 1917, og vi har vundet ét danmarksmesterskab og én pokaltitel. Det er det."

"Så mange af de SIF-tilskuere i Parken har ikke oplevet det før, så det vil være meget stort for os at vinde," siger Kent Madsen.

Han har været direktør for klubben i over 20 år, men lige akkurat ikke længe nok til at være chef for butikken, da Silkeborg i 2001 vandt pokaltitlen.

Til gengæld er klubben rykket ned fra Superligaen - og tilbage igen - seks gange i samme periode.

Det bedste resultat i Madsens direktørtid var tredjepladsen i 2021/22-sæsonen. Det gav efterfølgende Silkeborg mulighed for at deltage i et lærerigt og lukrativt europæisk gruppespil.

Netop deltagelse i europæisk fodbold er den store sidegevinst, hvis det lykkes at slå AGF, fordi pokaltitlen giver adgang til Europa League-kvalifikationen - og kikser den, ryger holdet over i Conference League-kvalifikationen.

"Da vi tog bronzemedaljer i 2022 og deltog i klubbens første europæiske gruppespil, så var det kæmpe stort, det var kulminationen på mine efterhånden mange år i klubben. Når man har prøvet Europa en gang, så vil man gerne igen - og det er jo den anden gevinst ved at vinde pokalfinalen."

"Europæisk fodbold er desserten, flødeskummet på kagen, for en fodboldklub. At være sikker på at få mindst fire kampe i Europa, og muligvis endnu flere, gør os som klub attraktiv og interessant, når vi skal fastholde spillere eller rekruttere nye."

"Alle spillere drømmer jo om at spille europæisk fodbold, og det kan de måske forvente at komme til i nogle af de største klubber, men for os klubber i mellemlaget er det en sjældenhed at kunne tilbyde det," siger Kent Madsen.

Silkeborg var senest i pokalfinalen i 2018. Dengang smed klubben en føring og tabte 1-3 til Brøndby. Det blev et par uger senere fulgt op af en nedrykning. I år er Silkeborg ikke i fare for degradering, og det tillader klubbens spillere, ansatte og fans at kunne nyde hele pokalfinaledagen uden bekymringer.

"Det er en anden fornemmelse den her gang. Pokalfinalen i 2018 var en stor oplevelse, og vi havde en kongedag med topsommervejr i Parken, men hele oplevelsen druknede i, at vi kort tid efter rykkede ud af Superligaen. Så var sæsonen overordnet dårlig."

"Den her gang kan vi tage det mere roligt, fordi vi spiller med i den sjove ende af Superligaen og ikke kan rykke ned," siger Kent Madsen.

Pokalfinalen mellem Silkeborg og AGF begynder klokken 17.