Analyse af Griezmann: Nøglen der kan låse op for Frankrigs VM-drømme

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Analyse af Griezmann: Nøglen der kan låse op for Frankrigs VM-drømme

Analyse af Griezmann: Nøglen der kan låse op for Frankrigs VM-drømme
Analyse af Griezmann: Nøglen der kan låse op for Frankrigs VM-drømmeProfimedia
Det franske holds helt store stjerne er uden tvivl Kylian Mbappé. Antoine Griezmann har dog også været fremragende ved slutrunden i Qatar, og den 30-årige Atletico Madrid-spiller har en særdeles vigtig rolle på det Franske landshold.

Selvom Frankrigs primære målscorer er Kylian Mbappé (23) og Olivier Giroud (36), som har været fremragende afløser for den skadede Karim Benzema, så er der et andet medlem af angrebsenheden, der ikke må glemmes. På den offensive midtbane dikterer Antoine Griezmann (30) spillet på den sidste tredjedel af banen, og han har haft en enormt positiv indflydelse på Frankrigs præstationer indtil videre.

Hans aktivitet på modstandernes sidste tredjedel er ikke langt bagefter holdkammeraterne Mbappé og Giroud. Han har et gennemsnit på to skud per kamp, ​​og han har allerede registreret ti afleveringer, der fører direkte til skud.

Han er en af ​​de bedste spillere i turneringen med hensyn til forventede mål og assists.

Ved dette VM har Griezmann tiltrukket sig opmærksomhed på grund af sin kreativitet. Han skaber ikke kun scoringsmuligheder fra åbent spil, men også fra dødbolde, hvilket giver ham en 80 % chance for at lave assist i en kamp i henhold til den forventede assists (xA)-måleenhed.

Antoine Griezmann har ikke scoret ved slutrunden endnu, men han var tæt på, da han fik sparket bolden i nettet i den sidste gruppekamp mod Tunesien. Målet blev dog mærkeligt nok annulleret af VAR.

Griezmann mod Australien.
Griezmann mod Australien.Opta by Stats Perform

Offensiv spiller med defensive kvaliteter

Atletico Madrid-spilleren skaber dog ikke kun chancer. Han er også enormt værdifuld i forsvaret. Hans styrke i dueller, aktive pres, og evne til at vinde bolde alle steder på banen, gør ham til en af nøglespillerne for Frankrig i defensiven.

Han har et gennemsnit på 3,12 aktive dueller pr. kamp mod modstanderen, med en succesrate på... 100%.

Hvis Griezmann har besluttet at få bolden tage bolden fra modstanderen - ja, så er det lykkedes ham hver gang indtil videre i turneringen. På trods af det enorme defensive arbejde, så har han endnu ikke begået et eneste frispark.

Griezmann Statitics
Griezmann StatiticsOpta by Stats Perform

Der er ingen tvivl om, at hvis Frankrig skal have succes i turneringen, så skal Antoine Griezmann fortsætte det gode spil, han har vist i de tre gruppekampe.

Søndag eftermiddag mødes Frankrig og Polen i ottendedelsfinalen ved VM. En kamp, hvor det forventes, at  Griezmann og Frankrig går videre.