Sepp Kuss om holdkammeratens sejr: Vingegaard fik lov til at køre på sidste stigning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sepp Kuss om holdkammeratens sejr: Vingegaard fik lov til at køre på sidste stigning
Jonas Vingegaard havde spurgt sine holdkammerater om lov til at køre sin chance på tirsdagens etape.
Jonas Vingegaard havde spurgt sine holdkammerater om lov til at køre sin chance på tirsdagens etape.ANDER GILLENEA/AFP
Favoritterne i klassementet sad og lurede på hinanden på den sidste stigning på tirsdagens 16. etape i Vuelta a España, da Jonas Vingegaard angreb.

Den danske Tour de France-vinder kørte alene af sted på de sidste fire kilometer og vandt sin anden etape i årets Vuelta.

Holdkammeraten Sepp Kuss, som forsvarede den røde førertrøje på etapen, forklarer, at det ikke var holdets planlagte taktik, og at Vingegaard selv bad om lov til at stikke afsted.

"Planen ændrede sig en smule. Lige før den sidste del af den sidste stigning spurgte Jonas over radioen, om han måtte angribe. Og det var et virkelig godt tidspunkt at gøre det."

"Alle kiggede på hinanden i gruppen, og han klatrede super stærkt og var ustoppelig. Det var endnu en super dag for holdet," siger Kuss til Vueltaens hjemmeside.

Vingegaard var 1 minut og 5 sekunder hurtigere end Kuss, som blev nummer ti på etapen og stadig fører løbet. Vingegaard høstede med etapesejren også ti bonussekunder.

Kuss var trods tidstabet tilfreds med forløbet af etapen.

"Jeg følte mig godt tilpas. Jeg vidste, at den slags finale ville være svær for mig, fordi stigningen var så eksplosiv. Jeg er tilfreds med, hvordan jeg kørte og hang med," siger Kuss.

I den samlede stilling overhalede Vingegaard sin holdkammerat Primoz Roglic. Sloveneren var 1 minut og 1 sekund langsommere end danskeren. Dermed er Vingegaard nu samlet toer, mens Roglic er røget ned som treer.

Kuss har inden onsdagens etape et forspring på 29 sekunder ned til Vingegaard og 1 minut og 33 sekunder ned til Roglic.