Vældige Vingegaard vinder 16. etape i Vueltaen efter emotionel etape

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Vældige Vingegaard vinder 16. etape i Vueltaen efter emotionel etape
Opdateret
Dagen begyndte hårdt efter Jumbo-Visma-rytteren Van Hooydoncks biluheld tidlgere på dagen. Men Vingegaard fik hyldet sin hjælper med en sejr.
Dagen begyndte hårdt efter Jumbo-Visma-rytteren Van Hooydoncks biluheld tidlgere på dagen. Men Vingegaard fik hyldet sin hjælper med en sejr.
AFP
På en dag, hvor den triste nyhed om,, at Jumbo-Vismas Nathan Van Hooydonck havde været involveret i et alvorligt biluheld i Holland, viste hans hold stor karakter og Jonas Vingegaard kunne køre alene i mål efter den sidste stigning på 16. etape.

Jonas Vingegaard klatrede sig tirsdag til sin anden etapesejr i årets Vuelta a España.

Med knap fire kilometer til mål på 16. etape angreb den danske Jumbo-Visma-stjerne op ad den afsluttende stigning, og ingen kunne følge ham.

Finn Fisher-Black (UAE) forsøgte, men måtte give fortabt. Jonas Vingegaard var flyvende, slog hurtigt et stort hul og satte alle konkurrenter til vægs.

Egentlig var der ikke lagt op til, at tirsdagens etape skulle ende som et klassementslag, men også Vingegaards holdkammerat Primoz Roglic bed fra sig, mens Sepp Kuss, løbets førende rytter, tabte sekunder.

Den dobbelte Tour de France-vinder Jonas Vingegaard vandt også 13. etape, som sluttede på det legendariske bjerg Col du Tourmalet.

Sejren til Jonas Vingegaard kom på dagen, hvor hans skattede hjælperytter fra Tour de France Nathan van Hooydonck kom galt afsted i en bilulykke. Hollænderen er i kunstig koma.

Den danske Tour de France-vinder er dermed nu i førertrøjen i Vueltaen efter et imponerende udbrud. Danskeren jublede nærmest ikke, da han kørte over stregen efter en etape, der har været hård for især Van Hooydoncks holdkammerater. 

Men nu kan han trods alt glæde sig over, at han kunne hylde det, han efter etapen kaldte for "sin bedste ven".

Et udbrud på seks ryttere prægede tirsdagens etape. Mattia Cattaneo (Quick-Step) og indehaveren af den grønne pointtrøje, Kaden Groves (Alpecin), var de mest profilerede folk i den gruppe.

Jumbo-Visma havde dog ingen planer om at lade udbruddet slippe væk, og med omtrent 25 kilometer igen begyndte frontgruppen at krakelere.

Op ad en stigning faldt Kaden Groves af, og i feltet sørgede især Robert Gesink (Jumbo-Visma) for, at de sidste fem udbrydere også blev halet ind med ti kilometer til mål, og så overlod han scenen til sine klatrestærke holdkammerater.

Etapen fik en ærgerlig afslutning for 39-årige Luis Leon Sanchez (Astana), som røg i asfalten, dagen efter at han meldte ud, at han afslutter sin karriere efter sæsonen. Han kom dog tilbage på cyklen.