Jan Ullrich var på dødens rand efter personlig deroute: Drak whisky som vand

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jan Ullrich var på dødens rand efter personlig deroute: Drak whisky som vand

I en dokumentarfilm, der udkommer i november, fortæller den tidligere cykelstjerne Jan Ullrich om sin personlige deroute og sine misbrugsproblemer.
I en dokumentarfilm, der udkommer i november, fortæller den tidligere cykelstjerne Jan Ullrich om sin personlige deroute og sine misbrugsproblemer.Profimedia
Den tidligere tyske cykelrytter Jan Ullrich (49) var en rigtig allrounder. Han var komfortabel i alle terræner, selvom hans store specialitet var tidskørslen. Han tilbragte næsten hele sin karriere hos cykelholdet Telekom T-Mobile. Han blev olympisk mester, to gange verdensmester i enkeltstart, vandt Vueltaen og Tour de France.

Alligevel overskygges hans fabelagtige karriere af en stor skandale. I 2007 trak han sig tilbage som professionel atlet, efter at det kom frem, at han var involveret i Fuentes-dopingskandalen.

I 2002 var Kraftværket fra Rostock allerede blevet udelukket i seks måneder, fordi han havde taget amfetamin.

Efter karrierestoppet lovede Ullrich at få det bedre. Faktisk skulle hans liv ændre sig radikalt. Men før han kunne komme sig, gennemgik Ullrich et sandt helvede.

Ullrich giver skånselsløs indsigt

I dokumentarfilmen "Der Gejagte" (Den jagede), som udkommer den 28. november på Prime Video, gennemgår den tidligere væddeløber sit, for offentligheden hidtil ukendte liv. Fokus er ikke kun på hans sportslige succeser i Tour de France i 1997, Vuelta a España i 1999 og den olympiske guldmedalje ved legene i Sydney i 2000.

Mørke episoder som hans involvering i "Operation Puerto" som klient hos den spanske sportslæge Eufemiano Fuentes eller hans dopingtilståelse bliver også behandlet i detaljer i filmen. Således bliver stofmisbrug og ekstreme psykologiske problemer også uundgåeligt et emne.

"Jeg havde det virkelig dårligt. Jeg tog kokain i massevis, drak whisky som vand, indtil kort før mit exit", fortæller den nu 49-årige Jan Ullrich.

Ullrich lader også sine fans opleve de sværeste år i sit liv på nært hold."Tyve år senere indser man de fejl, man begik. (...) Nu er det tid til at fortælle min historie. Hele historien," siger den dobbelte verdensmester i traileren til sportsdokumentaren.