Roglic' nye holdchef: Han var ikke glad for Jumbo-Vismas taktik i Vueltaen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Roglic' nye holdchef: Han var ikke glad for Jumbo-Vismas taktik i Vueltaen
Det blev til en tredjeplads i årets Vuelta a España for Primoz Roglic, der blev slået af holdkammeraterne Sepp Kuss og Jonas Vingegaard.
Det blev til en tredjeplads i årets Vuelta a España for Primoz Roglic, der blev slået af holdkammeraterne Sepp Kuss og Jonas Vingegaard.Unipublic/Sprint Cycling Agency
Primoz Roglic skifter efter denne sæson til det tyske hold Bora, hvor han efter planen bliver holdets kaptajn i de store etapeløb.

Sådan var det ikke længere hos Jumbo-Visma, og det var den primære årsag til, at den 33-årige slovener for nylig brød med det hollandske hold to år før tid.

Boras team manager, Ralph Denk, opfangede muligheden under Vuelta a España.

"Jeg hørte rygterne i den sidste uge af Vueltaen. Jeg lyttede meget grundigt til de interviews, som Primoz lavede, og jeg opfattede, at han ikke var glad længere."

"Det er forståeligt, at Jumbo-Visma ser fremad med Jonas Vingegaard som leder. Han er lidt yngre og to gange vinder af Touren. Men på den anden side var Primoz ikke rigtig glad for, hvordan tingene blev gjort under Vueltaen," siger Denk ifølge Cyclingnews.

Jumbo-Visma startede Vueltaen med Vingegaard og Roglic som kaptajner.

Den bjergstærke hjælper Sepp Kuss distancerede imidlertid tidligt i løbet sine kaptajner med flere minutter i et udbrud og erobrede senere førertrøjen.

Vingegaard og Roglic hentede gradvist ind på amerikaneren, og i første omgang var meldingen, at de tre skulle køre om sejren.

Det blev dog siden ændret til, at Kuss skulle vinde, og sådan endte det med Vingegaard og Roglic på de følgende pladser.

"Jeg spurgte ham (Roglic, red.), om han var åben for at snakke, og fra Vueltaen og frem gik tingene meget hurtigt," siger Ralph Denk om fangsten af Roglic.

Roglic har vundet Vueltaen tre gange, og tidligere i år føjede han også en samlet sejr i Giro d'Italia til rekordlisten.

I Tour de France er andenpladsen fra 2020 efter landsmanden Tadej Pogacar indtil videre bedste resultat.