Van der Poel: Rytterne er den største fare i cykelsport

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Van der Poel: Rytterne er den største fare i cykelsport
Van der Poel: Rytterne er den største fare i cykelsport
Van der Poel: Rytterne er den største fare i cykelsportAFP
Mathieu van der Poel har ikke tænkt sig at sænke farten på sin cykel, når han går efter at genvinde søndagens klassiker Paris-Roubaix. Heller ikke selv om det kan være farligt.

Det siger den hollandske Alpecin-stjerne på fredagens pressemøde, hvor han blandt andet blev spurgt til torsdagens styrt i Baskerlandet Rundt.

Her kom blandt andre Jonas Vingegaard, Primoz Roglic og Remco Evenepoel til skade og udgik af løbet. De styrtede i høj fart på en nedkørsel på løbets 4. etape.

"Jeg mener, at rytterne selv er den største fare i cykelsporten," siger van der Poel ifølge Reuters.

"Vi tager en stor risiko, og det er hovedproblemet. Alle vil være i front på det samme sted, og det er ikke muligt.Vi kan ændre en masse ting for at gøre det bedre, men det bliver aldrig helt sikkert," vurderer van der Poel.

I søndagens Paris-Roubaix har arrangørerne på opfordring af rytterforbundet CPA forsøgt at gøre brostensklassikeren mindre farlig.

Inden rytterne kører ind på pavéen i Arenbergskoven er der indført en chikane som en sikkerhedsforanstaltning, så rytterne kommer ned i fart, inden de rammer det 2,3 kilometer lange brostensstykke.

I tidligere udgaver af løbet er der ofte sket styrt, fordi ryttere kæmper om at ramme porten til Arenbergskoven som de første.

Ændringen er van der Poel dog ikke specielt begejstret for. For et par dage siden postede han en video på X af chikanen og spurgte, om det var en joke.

Og han er stadig ikke overbevist om, at det er en god idé.

"Jeg synes, det er godt, at de forsøger at gøre noget. Men efter min mening er det ikke den rigtige løsning, og det er heller ikke smart at lave ændringen en uge før løbet. Det er selvfølgelig et af de farligste steder i løbet af hele sæsonen, så det er godt, at de tænker på at ændre det. Men for mig er en ændring ikke altid det bedste at gøre," siger van der Poel.

Han vurderer, at man som rytter hurtigt kan tabe et halvt minut, hvis man først når chikanen efter de fem-ti forreste ryttere.

Selv om rytterne ifølge van der Poel udgør den største fare, så har han dog ikke planer om at ændre sin egen taktik i løbet.

"Som jeg sagde, er rytterne hovedproblemet, men jeg er også selv med i det. Hvis du vil vinde, er du nødt til at være der, hvor alle vil være i de afgørende øjeblikke," lyder det fra van de Poel.