Mads Pedersen før Paris-Roubaix: Min største chance for et monument hidtil

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Mads Pedersen før Paris-Roubaix: Min største chance for et monument hidtil
Mads Pedersen ser optimistisk på Paris-Roubaix
Mads Pedersen ser optimistisk på Paris-RoubaixProfimedia
Mads Pedersens cv er spækket med sejre, men endnu mangler den danske stjerne en sejr i et af de fem cykelmonumenter.

Søndag har Trek-danskeren sin hidtil bedste chance i det monument, der passer ham bedst. Det mener han i hvert fald selv.

"Jeg kan svare meget kort: Ja. Formen er god, vi har et stærkt hold og det rigtige udstyr. Stjernerne står på linje, har jeg på fornemmelsen. Jeg har uanset hvad vist, at jeg har den rette motor," siger Pedersen ifølge det hollandske medie Wielerflits.

Pedersen vandt for to uger siden den belgiske klassiker Gent-Wevelgem, men styrtede få dage senere i Dwars door Vlaanderen og blev siden nummer 22 i Flandern Rundt.

Han melder sig dog fit og tæt på smertefri, så muligheden for igen at overliste storfavoritten Mathieu van der Poel er til stede.

"Mathieu har allerede et par monumenter på sin liste. Eller nej, mange monumenter (fem, red.) på sin liste, og på papiret er han også en bedre rytter end mig. Så jeg vil bestemt ikke kalde vores forhold for en rivalisering. Jeg forsøger dog at slå ham, når jeg kan," siger Pedersen, der besejrede den hollandske Alpecin-stjerne i Gent-Wevelgem, da de to kom sammen til mål.

Pedersen kalder det et drømmescenarie at komme af sted alene med to minutters forspring, men mere realistisk er det formentligt, at han har selskab.

"Det er svært at optegne scenarier på forhånd, men jeg ved helt sikkert, at det ikke vil være dårligt for mig med en lille gruppe - så længe Philipsen (Alpecin-sprinteren Jasper Philipsen, red.) ikke er med. Hvis han er det, må jeg køre væk alene."

I søndagens Paris-Roubaix har arrangørerne på opfordring af rytterforbundet CPA forsøgt at gøre brostensklassikeren mindre farlig.

Inden rytterne kører ind på pavéen i Arenbergskoven er der indført en chikane som en sikkerhedsforanstaltning, så rytterne kommer ned i fart, inden de rammer det 2,3 kilometer lange brostensstykke.

Chikanen har af flere fået kritik for at være endnu farligere, blandt andre Mathieu van der Poel. Mads Pedersen vil vente med sin dom.

"Jeg mister ikke nogen søvn over det. Selvfølgelig vil jeg gerne først gennem det sving. Det er vigtigt og mit mål. Men vi kan først analysere på alle bekymringerne om styrt efter weekenden," siger Pedersen.

I alt otte danskere er på startlisten til Paris-Roubaix.

Ud over Mads Pedersen er det: Mikkel Bjerg (UAE), Mathias Norsgaard (Movistar), Kasper Asgreen (Quick-Step), Casper Pedersen (Quick-Step), Michael Mørkøv (Astana), Alexander Salby (Bingoal), Anders Foldager (Jayco).