Vanvittige Vingegaard vinder etape for anden dag i træk i Baskerlandet Rundt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittige Vingegaard vinder etape for anden dag i træk i Baskerlandet Rundt

Vanvittige Vingegaard vinder etape for anden dag i træk i Baskerlandet Rundt
Vanvittige Vingegaard vinder etape for anden dag i træk i Baskerlandet RundtProfimedia
For anden dag i træk vandt Jonas Vingegaard en etape i Baskerlandet Rundt, da han kom først over stregen på torsdagens etape i en tæt spurt med Mikel Landa.

Jonas Vingegaard udbyggede dermed sit sit forspring i det samlede klassement, hvor han indtager førstepladsen. Danskeren er nu 12 sekunder foran netop Mikel Landa, der ligger nummer to.

Landsmanden Mattias Skjelmose kom i mål som nummer 10 på dagens etape, hvilket placerer ham som nummer syv i klassementet.

Etapens afgørende moment kom på dagens sidste stigning på 7, 4 km (La Asturiana), hvor Vingegaard satte sit angreb ind. Her benyttede Vingegaard chancen til at køre kontra på angrebet fra et par rivaler og han fik hurtigt følgeskab af Mikel Landa. Duoen kom sammen over toppen med omkring et halvt minut ned til forfølgergruppen med blandt andre Mattias Skjelmose.

Derefter fulgte ca. ti kilometers nedkørsel efterfulgt af fem relativt flade kilometer ind mod målstregen. Duoen var dog var tæt på at blive hentet i slutfasen, hvor Landa valgte at blive i danskerens baghjul, så danskeren kunne holde de sidste 150 meter hjem efter sidste sving. 

Efter sejren sagde Vingegaard: "Først og fremmest er jeg meget glad for at vinde. Det regnede jeg ikke med i morges. Jeg havde det godt på sidste stigning, og folk angreb, så jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne prøve selv. Så kom Landa op til mig. Vi begyndte at samarbejde. De kom tæt på til sidst, men jeg kunne stadig vinde spurten. I dag havde jeg det super, så hvorfor ikke prøve? Det var ærgerligt, at de kom så tæt på til sidst. Vi ville gerne have haft de 30 sekunder, vi havde undervejs, men sådan er det."