Stort Giro-bjerg vender tilbage på ruten i 2024

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Stort Giro-bjerg vender tilbage på ruten i 2024
Primoz Roglic vandt årets udgave af Giroen.
Primoz Roglic vandt årets udgave af Giroen.AFP
Den store Stelvio-stigning vender tilbage til cykelløbet Giro d'Italia i 2024.

Det står klart, efter ruten til næste års løb, der er udgave nummer 107, blev præsenteret fredag.

På 16. etape skal rytterne næste år passere Stelvio-stigningen, der bringer dem op i over 2700 meters højde.

Det store bjerg var senest en del af den italienske rundtur i 2020. Det vil være 14. gang, at Giro-feltet i 2024 passerer stigningen, der første gang var en del af ruten i 1953.

Det var allerede tidligere offentliggjort, at løbet begynder i Torino og efterfølgende byder på flere hårde indledende etaper i Piemonte-området.

Derudover er der i 2024 igen på mange enkeltstartskilometer, ligesom tilfældet var i årets udgave.

68 kilometers kamp mod uret er der i alt på næste års rute fordelt på to enkeltstarter på 7. og 14. etape.

6. etape springer særligt i øjnene, da ruten undervejs byder på passager med grusunderlag. Etapen er inspireret af den forholdsvis nye klassiker Strade Bianche, der køres hvert år i marts.

Rytterne kan se frem til en hård sidste uge i næste års løb. Der er mange højdemeter på programmet på 15., 16. og 17. etape, som alle slutter opad.

20. etape, der er den sidste inden paradekørslen i Rom, giver også mulighed for forskydninger i klassementet, da rytterne den dag skal køre mere end 4200 højdemeter, når Monte Grappa-stigningen skal passeres to gange.

Primoz Roglic vandt løbet i 2023 med 14 sekunder ned til britiske Geraint Thomas. Sloveneren sikrede sejren, da han vandt løbets næstsidste etape, der var en enkeltstart, og samtidig tog førertrøjen fra briten.

Roglic skifter efter denne sæson fra Jumbo-Visma til Bora. Det er endnu uvist, om den tidligere skihopper vil forsvare sejren i næste års italienske løb.