Slovensk superstjerne skifter til tysk mandskab: Fremtiden er på plads for Primož Roglič

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Slovensk superstjerne skifter til tysk mandskab: Fremtiden er på plads for Primož Roglič
Primož Roglič skal forsøge at vinde karrierens første Tour de France i Bora-Hansgrohes trikot.
Primož Roglič skal forsøge at vinde karrierens første Tour de France i Bora-Hansgrohes trikot. Unipublic/Sprint Cycling Agency
Fremtiden er på plads for 33-årige Primož Roglič, der søndag kunne fortælle, at han forlader storholdet Jumbo-Visma efter indeværende sæson. Således blev det fredag formiddag offentliggjort, at den slovenske stjerne skifter til det tyske mandskab Bora-Hansgrohe.

Det har siden seneste weekend været en kendt sag, at Primož Roglič efter denne sæson stopper på det hollandske storhold Jumbo-Visma, hvor sloveneren har tilbragt hele sin karriere som professionel cykelrytter. 

Udmelding kom i forbindelse med søndagens Giro dell’Emilia, som Roglič endte med at vinde foran landsmand Tadej Pogačar, og den fulgte i kølvandet på flere ugers rygter om, at sloveneren gerne ville væk. 

Nu er der så sat destination på den 33-årige superstjernes rejse væk fra Jumbo-Visma. Mange hold har været meldt interesserede i den erfarne stjernes underskrift, herunder INEOS Grenadiers, Lidl-Trek og Bahrain-Victorious, men det bliver altså tyske Bora-Hansgrohe, der får glæden af slovenerens egenskaber. 

Fredag formiddag kunne det tyske mandskab således annoncere, at de har sikret sig slovenerens underskrift på en kontrakt, der ifølge det hollandske cykelmedie Wielerflits lyder på to år. Selvsamme Wielerflits rapporterer, at Roglič’ nye mandskab har betalt i omegnen af 22 millioner kroner for at frigøre sloveneren fra sin kontrakt med Jumbo-Visma. 

Det skulle angiveligt særligt være slovenerens ønske om at vinde Tour de France, den eneste Grand Tour, som den 33-årige stjerne aldrig har vundet, der fik Roglič til at styre væk fra Jumbo-Visma, hvor danske Jonas Vingegaard må formodes at være selvskrevet kaptajn i Tour de France, og i retningen af Bora-Hansgrohe, som han var tæt på at skrive kontrakt med som nyslået professionel for snart et årti siden. 

”Jeg ser frem til dette skridt, selvom det at skifte hold er helt nyt territorium for mig. De gode minder, fra da vi mødtes for år tilbage, gjorde vores snakke lette. Men den afgørende faktor var, at holdet er motiverede for at arbejde med mig, og at vi har de samme ideer,” fortæller Roglič på Bora-Hansgrohes hjemmeside. 

Samtidig ser team manager Ralph Denk frem til, at den rutinerede slovener måske kan sætte sit aftryk på nogle af holdets yngre ryttere, som eksempelvis 20-årige belgiske Cian Uijtdebroeks, der kørte et forrygende flot Vuelta a España i august og september med en samlet ottendeplads til følge. 

”Jeg er overbevist om, at hans (Primož Roglič’, red.) personlighed kommer til at inspirere hele holdet, for han er en leder med viljen til at vinde, og på samme tid er han også en holdspiller,” lyder det fra Ralph Denk i holdets pressemeddelelse. 

Sloveneren kommer til Bora-Hansgrohe efter otte år hos Jumbo-Visma, hvor han har gjort sig bemærket som en af cykelsportens allermest succesfulde ryttere. Der er således ingen ryttere i verden, der har vundet flere World Tour-sejre end Primož Roglič, siden sloveneren i 2016 blev professionel. Med 55 sejre er Roglič nemlig den mest vindende foran landsmand Tadej Pogačar med 42 sejre. 

På Bora-Hansgrohe bliver Roglič holdkammerater med en lang række stærke ryttere, som Giro d’Italia-vinderen Jai Hindley, den stærke russer Aleksandr Vlasov, nogle af Tysklands mest prominente cykelnavne i form af Maximilian Schachmann, Lennard Kämna og Emanuel Buchmann, ligesom han på ny får sig en dansk holdkammerat i 22-årige Frederik Wandahl