Solskin og strand? Nej, Syditalien rimede onsdag på regn og styrt i vildt Giro-kaos

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Solskin og strand? Nej, Syditalien rimede onsdag på regn og styrt i vildt Giro-kaos
Kaden Groves vandt onsdag for fjerde gang i denne sæson. Det var samtidig australierens første sejr i en Grand Tour.
Kaden Groves vandt onsdag for fjerde gang i denne sæson. Det var samtidig australierens første sejr i en Grand Tour.
Luca Bettini/AFP
Onsdagens etape i Giro d'Italia blev et sandt drama med styrt til højre og venstre, og til syvende og sidste kunne australske Kaden Groves fejre en flot sejr foran Jonathan Milan. Danske Mads Pedersen tog en flot tredjeplads i en svær spurt.

Salerno. Amalfikysten. Syden og solen, strand og palmer. Det lyder jo meget lækkert, men selvom kalenderen skriver start maj, så måtte feltets hårdtkæmpende Giro d’Italia-ryttere se langt efter solskin og varmt vejr onsdag.

I stedet måtte de trækkes med en hel dag i regnvejr, 170 kilometer fra Atripalda til Salerno, med et par knolde undervejs, men fra kilometer et var der lagt op til en relativt udramatisk etape med en samlet afslutning, der skulle afgøres mellem feltets modigste sprintere.

Det sidste kom til at holde stik, Alpecin-Deceunincks lynhurtige australier Kaden Groves som etapevinder, men at det skulle blive en udramatisk dag, viste sig at være så langt fra sandheden, som man nærmest kunne komme.

For det ene styrt efter det andet karakteriserede Giroens femte etape, det første af dem i en lille gruppe af udbrudssultne ryttere, der havde sneget sig af sted hen mod dagens første kategoriserede stigning, hvor blandt andet Groupama-FDJ’s franske profil Thibaut Pinot var med for at samle point til bjergtrøjen, men franskmanden undgik på flot vis at ryge i asfalten.

Remco Evenepoel styrtede hele to gange på onsdagens etape.
Luca Bettini/AFP

Knapt så heldig var den forsvarende verdensmester og en af løbets forhåndsfavoritter, Soudal-Quick Steps Remco Evenepoel, da han undervejs røg i asfalten sammen med flere af sine holdkammerater, tilsyneladende på grund af en løs hund, der havde forvildet sig ud på asfalten.

Belgieren slap dog tilsyneladende fra styrtet uden skrammer, men også i finalen skulle styrt vise sig at spille en rolle. For med syv kilometer til mål lå rytterne pludselig i asfalten igen, et styrt relativt højt oppe i feltet, hvor blandt andet Primož Roglič blev fanget bag.

Et koordineret Jumbo-Visma-mandskab fik dog kørt sloveneren tilbage til forreste gruppe, med særligt tempospecialisten Edoardo Affini i en vigtig rolle, og da de kilometer tre blev passeret, var Roglic tilbage i forreste gruppe, måske meget heldigt, for herefter skete igen et styrt.

Og igen var det Remco Evenepoel, der røg i asfalten. Belgieren kiggede sig over skulderen og strøg en anelse til siden, hvorfor han endte med at køre ind i Trek-Segafredos luxembourger Alex Kirsch og ryge i asfalten.

Her undgik dagens vinder, Kaden Groves, til gengæld at ryge ned, men i styrtet med syv kilometer til mål var australieren dog nede, men den slags rører tilsyneladende ikke den 24-årige australier. Tidligere på året vandt han således på en holdkammerats cykel, efter en sen defekt, og onsdag overkom han så også et sent styrt.

Danske Mads Pedersen var ellers fint positioneret, men kunne ikke komme forbi australieren på de afgørende meter, mens også italienske Jonathan Milan kom over målstregen foran danskeren, der altså endte som nummer tre. Selv på målstregen kom der på ny styrt, da Mark Cavendish røg hårdt i asfalten.

Flere ryttere, herunder Mark Cavendish og Andrea Vendrame, røg i asfalten henover målstregen i onsdagens etape.
Luca Bettini/AFP

Den lyserøde førertrøje sidder fortsat på norske Andreas Leknessund fra Team DSM, der ligeledes var fanget bag styrtet med syv kilometer til mål, men nordmanden fik kørt sig tilbage i forreste gruppe og beholder altså sit forspring på cirka et halvt minut til Remco Evenepoel.

Torsdag venter måske endnu en etape for feltets sprintere, når der køres 162 kilometer med både start og mål i Napoli, der for nylig eksploderede, da byens fodboldhold vandt sin første ligatitel i mere end tre årtier. Undervejs venter dog to kategoriserede stigninger, en i anden og en i tredje kategori, og de tungere ryttere kan altså blive sat under pres her, hvis tempoet holdes højt.