"Jeg er ikke en robot": Belgien's Evenepoel siger, at Giro d'Italia-kritik gør ondt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
"Jeg er ikke en robot": Belgien's Evenepoel siger, at Giro d'Italia-kritik gør ondt
'Jeg er ikke en robot': Belgiens Evenepoel siger, at Giro d'Italia-kritikken gør ondt
'Jeg er ikke en robot': Belgiens Evenepoel siger, at Giro d'Italia-kritikken gør ondt
AFP
Den belgiske cykelstjerne Remco Evenepoel langede tirsdag ud mod sine kritikere, da han meddelte, at han var tilbage i træning ni dage efter at have opgivet Giro d'Italia med Covid, selv om han lå i spidsen.

"Ups & downs er en del af vores job, og det kan jeg acceptere," skrev den 23-årige, der havde en snæver føring, da han faldt fra, på Facebook. "Det, der er svært at acceptere, er alle de falske og negative kommentarer, jeg fik, efter at jeg måtte forlade løbet."

"Jeg vil bare bede alle om at huske på, at jeg ikke er en robot, men også et normalt menneske, ægtemand, søn, holdkammerat osv. med normale følelser," skrev han og tilføjede, at han ville bruge det som motivation.

"Efter dagens tjek og lægeundersøgelser har jeg fået grønt lys til at begynde at træne igen."

Evenepoel, Giro-favorit, forlod løbet den 14. maj efter at være blevet testet positiv. Han vendte tilbage til Belgien den næste dag, "syg som en hund", ifølge chefen for hans Soudal-Quick Step-hold, Patrick Lefevere.

Rytteren, der vandt verdensmesterskabet og den spanske Vuelta i sidste sæson, sagde, at det var hårdt at forlade løbet.

"Det er helt klart et af de hårdeste tilbageslag i min stadig meget korte karriere," skrev han. "En meget brutal afslutning på noget, der kunne have været en smuk historie. 6 måneders fuld forberedelse kun til dette løb. Opofrelse, lange dage i regnvejr, lange perioder væk hjemmefra. Alt gik efter planen, men sådan er det jo med sport."

Cykelsporten forpligter ikke længere cyklister til at stoppe med at køre løb efter at være testet positiv for Covid-19, og i Italien kritiserede flere tidligere mestre, herunder Francesco Moser, Evenepoels beslutning om at forlade Giroen på førstedagen af hviledagen.

Gazetta dello Sport, et sportsdagblad, der tilhører RCS-gruppen, som arrangerer Giroen, beskyldte Evenepoel for ikke at have respekteret arrangørerne ved at annoncere sin tilbagetrækning, før han havde advaret dem.

Evenepoel vandt tidskørslen, som han dominerer, men den dag, hvor han udgik, var det kun med et sekund ned til Geraint Thomas. Belgieren havde kæmpet og mistet tid i bjergene den foregående dag. Han førte det samlede klassement, men tre rivaler var inden for et minut.

Gazetta sagde, at Evenepoel "ville have haft svært ved at acceptere et nederlag og foretrak at forlade løbet med den lyserøde trøje og to sejre i de to tidskørsler."

Evenepoel svarede tirsdag, at "jeg er ikke den type person, der vil gemme sig eller er bange for at tabe".

"De sidste dage var følelsesmæssigt meget hårde på grund af disse kommentarer", sagde han. "Men jeg vil tage disse øjeblikke med mig på cyklen og forberede mig på mine næste mål og løb."