Jordan Henderson buhet ud på Wembley i engelsk venskabssejr over Australien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jordan Henderson buhet ud på Wembley i engelsk venskabssejr over Australien

Ollie Watkins kom på tavlen, da England slog Australien i en alt andet end sindsoprivende venskabskamp, der endte 1-0 på Wembley.
Ollie Watkins kom på tavlen, da England slog Australien i en alt andet end sindsoprivende venskabskamp, der endte 1-0 på Wembley.AFP
Englands reservespillere vandt 1-0 over Australien takket være Ollie Watkins' scoring i anden halvleg, men Jordan Henderson blev buhet ud af fansene under fredagens venskabskamp på Wembley.

Gareth Southgate stillede op med et eksperimenterende hold, da han hvilede størstedelen af de spillere, der sandsynligvis er med i tirsdagens afgørende EM 2024-kvalifikationskamp mod Italien, som kan sikre England en plads ved næste års turnering.

Kun få af Southgates reserver var overbevisende nok til at spille mod Italien i en overvejende undervældende præstation.

Aston Villa-angriberen Watkins har ingen chance for at starte foran Englands kaptajn Harry Kane - som blev hvilet i fredagens kamp - men han mindede i det mindste Southgate om sine rovdyrsinstinkter med en klinisk afslutning.

Der var utilfredshed med Jordan  Henderson, da Englands reservekaptajn blev buhet af Wembley-publikummet, da han blev skiftet ud i anden halvleg.

Al-Ettifaq-midtbanespillerens udtagelse til det engelsk landshold har været kontroversiel efter hans skifte til Saudi-Arabien, hvor kritikere hævder, at han har svigtet LGBTQ+-samfundet efter tidligere at have udtrykt støtte til dem.

Mens England og Australien har voldsomme rivaliseringer i cricket og rugby, er der langt mindre fjendskab mellem nationerne på fodboldbanen i betragtning af deres mangel på kampe mod hinanden.

Dette var blot det ottende møde, og Australien har kun vundet én gang i en venskabskamp i 2003, hvor en dengang 17-årig Wayne Rooney fik sin debut for England.

Intet så bemærkelsesværdigt vil blive hængende i hukommelsen fra denne kedelige kamp, som passende nok sluttede med mange tomme sæder, da fansene gik tidligt hjem.

Henderson, Jack Grealish og Trent Alexander-Arnold var de eneste spillere med mere end 10 landskampe i Southgates startopstilling, og det kunne ses på den usammenhængende forestilling.

Blandt de nye ansigter i Englands ukendte opstilling var Chelsea-forsvareren Levi Colwill, som fik sin debut i en firebackkæde med de andre landsholdsdebutanter Lewis Dunk og Fikayo Tomori.

Arsenal-angriberen Eddie Nketiah fik en stille debut som indskifter i anden halvleg, mens West Ham-fløjen Jarrod Bowen ikke viste meget af den kvalitet, der gør ham til en nøglespiller for Europa Conference League-vinderne.

Nøglestatistik fra kampen ved fuld tid
Nøglestatistik fra kampen ved fuld tidFlashscore

I deres første opgør i syv år truede Australien med en tidlig åbning ved Keanu Baccus, hvis 25-meters-afslutning fik en god redning ud af Johnstone i englændernes mål.

Mitchell Duke fandt let plads til Cameron Burgess' indlæg og skød lige forbi fra 12 meter, hvilket understregede Australiens evne til at drille Englands nye forsvar.

Kye Rowles skød over fra tæt hold, efter at England havde kludret i clearingen af Martin Boyles hjørnespark.

England kom kortvarigt i gang, da James Maddisons fremragende aflevering splittede det australske forsvar og sendte Watkins rundt om målmand Mat Ryan til et lavt skud, der ramte den fjerneste stolpe.

Spillerbedømmelser fra kampen
Spillerbedømmelser fra kampenFlashscore

Australiens rolige optræden blev næsten belønnet lige før pausen, da Dunk reddede Ryan Strains skud på stregen, efter at Boyles aflevering havde åbnet op for de skrøbelige værter.

Efter at være sluppet uskadt fra deres sløje første halvleg, tog England føringen i det 57. minut.

Grealish kontrollerede behændigt Alexander-Arnolds høje bold ind i feltet og smadrede et lavt skud, som den glidende Watkins omsatte fra tæt hold.