Dansk ishockey-landstræner: "Gratis VM" skal ikke fungere som springbræt til OL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk ishockey-landstræner: "Gratis VM" skal ikke fungere som springbræt til OL

Mikael Gath på den danske bænk under Deutschland Cup
Mikael Gath på den danske bænk under Deutschland CupProfimedia
Den danske landstræner Mikael Gath glæder sig til de kommende opgaver med Danmark, der byder på både VM og OL-kvalifikation. Ved begge turneringer skal Danmark møde Norge, og Gath siger, at dansk ishockeys topniveau gør, at man stadig har en VM-kvartfinale som målsætning. Jagten må OL må samtidig ikke stå i vejen for en toppræstation ved VM i Tjekkiet til maj.

Efter en årrække med en dansk landstræner, er det nu svenske Mikael Gath, der står i spidsen for det danske ishockeylandshold.

Den tidligere Odense-cheftræner kan se frem til en vigtig periode med først et VM i Prag og siden en OL-kvalifikation i Aalborg til august.

Gath er glad for at være tilbage i dansk ishockey efter en lang periode som både head coach og general manager i svenske Kristianstad.

”Jeg synes, jeg har fået en god start. Spillerne har været imødekommende og været meget lydhøre overfor mine ideer. De har gjort det let for mig, og jeg trives rigtigt godt i jobbet”, lyder det fra Mikael Gath i et interview med Flashscore.dk.

I sidste weekend begyndte landsholdet forberedelsen frem mod VM-turneringen med en turnering i Frankrig, der, udover Danmark, også havde deltagelse af Norge, Frankrig og Østrig.

Danmark vandt med 6-4 over Norge, men tabte dagen efter med 5-4 til Frankrig.

”Vores offensiv og spil med puck lykkedes rigtigt godt. Vores forwards lavede mange point, og er i rigtigt god form for tiden. Omvendt laver vi får mange personlige fejl, hvor det føles som om, at hver eneste gang, vi lavede en fejl, så gik pucken i mål. Det skal der rettes op på”, vurderer landstræneren, der især er ked af kampen mod Frankrig, hvor det generelle spil ikke var på det niveau, Gath så under Deutschland Cup i november, eller for den sags skyld kampen mod Norge dagen inden.

Kampens målscorere
Kampens målscorereFlashscore

Hvis Danmark skal drømme om en kvartfinale ved VM og en potentiel OL-kvalifikation, så er der ikke plads til slinger i valsen mod nationer på Norges og Frankrigs niveau. Den præmis er Gath helt på det rene med.

”Vi har både spillerne og evnerne til at kunne besejre nationer som Norge og Frankrig sikkert. Det skal vi kunne, hvis vi skal nå videre til en kvartfinale ved VM, som er min og holdets målsætning. Nu har vi fået testet en masse spillere af, men jeg er helt tryg ved, at vi til VM kan stille et hold, der slår nationer som dem”, siger Gath, der også synes, at talentmassen i dansk ishockey er god nok til at man kan fortsætte med at drømme om VM-kvartfinaler og OL-turneringer.

”De danske spillere har et rigtigt godt niveau. Der er flere spillere, der markerer sig flot i SHL og på tophold i den tyske liga. Vores topniveau er for eksempel langt højere end eksempelvis Norge. Spillerne i Metal Ligaen gør det også godt, men kunsten er at kunne gøre det på et højt niveau over flere uger, som en VM-turnering varer”, siger Gath, der dog også anerkender, at truppen til VM formentlig ser meget anderledes ud end ved turneringen i Frankrig.

”Jeg udtager ikke spillere, som jeg ikke tror på, vil kunne komme i en VM-trup, men det er klart, at spillere som blandt andre Frederik Dichow, Nicklas Jensen og Frederik Storm, der ikke var med, også skal være en del af en VM-diskussion”.

Danmarks program ved VM
Danmarks program ved VMFlashscore

Balancen mellem at skulle levere resultater fra start, samtidig med, at den gyldne generation i dansk ishockey enten har nået eller nærmer sig pensionsalderen, gør, at landsholdet ikke udelukkende kan fokusere på generationsskifte.

”Det bliver en kombination af det hele i forhold til generationsskiftet. Man skal jo ikke have en plads på holdet, udelukkende fordi man er ung. Det skal være berettiget på isen. Vi har vigtige turneringer forude med især OL-kvalifikation og et VM i 2025 på hjemmebane, så vi må forsøge at lave et glidende skifte. Det er til dels allerede i gang på målmandssiden og forwardsiden, og nu skal vi have gang i det på backsiden”, lyder vurderingen fra landstræneren.

Danmark er sammen med Sverige vært for VM i 2025. Det betyder, at uanset resultaterne i Prag, så kan Danmark ikke rykke ned. Derfor er VM i 2024 en gratis omgang for Danmark, men hvis man som spiller skulle tro, at VM i Prag skulle fungere som et nemt springbræt til OL-kvalen, så kan man godt tro om igen, siger landstræneren.

”Det håber jeg selvfølgelig ikke, de gør, men det er klart, at turneringer på hjemmebane er store oplevelser. Nu er der så dog et VM i Tjekkiet til maj, hvor spillerne får mulighed for at vise, at de gerne vil med til netop de to, følgendeturneringer. Vi skal bare ikke kigge for langt frem, og jeg kommer ikke til at udtage spillere i maj måned med henblik på andre turneringer. Jeg vil altid udtage de bedste spillere som muligt, uanset hvordan og hvorledes”.

Danmarks næste kampe ligger i april måned, når formen skal pudses af inden afrejsen til Prag.