Danske ishockeytalenter slutter VM med tredje sejr i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danske ishockeytalenter slutter VM med tredje sejr i træk

Danske ishockeytalenter slutter VM med tredje sejr i træk
Danske ishockeytalenter slutter VM med tredje sejr i trækProfimedia
Det danske U20-landshold i ishockey rejser hjem fra B-VM i Ungarn med en tredjeplads og et minde om en turnering, der sluttede bedre, end den startede.

Med 5-1 over Japan lørdag eftermiddag hentede de danske talenter den tredje sejr på stribe og endte med ni point efter fem kampe.

Landstræner Jens Nielsens tropper var for længe om at få fart i skøjterne til at kunne blande sig i kampen om førstepladsen.

To indledende nederlag til Frankrig og Kasakhstan forpurrede hurtigt håbet om oprykning til niveauet med verdens ti bedste nationer.

Det danske hold viste dog efterfølgende med sejre over Østrig og Ungarn, at det var for godt til at komme i nedrykningsfare.

I lørdagens kamp mod Japan stillede Danmark op uden holdets største navn, Oscar Fisker Mølgaard, der havde fået fri. Men hans kolleger viste sig hurtigt i stand til at kompensere for savnet af den stærke center.

Allerede efter fem minutter havde Thomas Mondrup og Albert Schioldan bragt Danmark på 2-0. Japanerne reducerede, men Edvard Lundmark genetablerede tomålsføringen i slutningen af anden periode.

Daniel Olsson øgede til 4-1, inden Schioldan gjorde sig til dansk VM-topscorer med sin fjerde scoring i turneringen. Talentet fra HV71 i Sverige blev også noteret for fire assister undervejs.

Dermed har Danmark status af verdens 13.-bedste nation i U20-regi. Med til billedet hører dog, at Rusland og Belarus fortsat er udelukket og derfor ikke indgår i regnskabet.

Jens Nielsen fastslog inden VM, at oprykning ikke var et decideret mål i denne omgang. Landstræneren ser bedre muligheder næste år, når den lovende flok spillere født i 2005 bliver ældste U20-årgang.

Danmark var senest i det fineste VM-selskab i 2019.